lauantai 27. lokakuuta 2012

Lime-sitruunaruudut


Viikonlopuksi tuli leivottua jotakin todella yksinkertaista ja hyvää. Joskus ei tee mieli leipoa mitään, mikä sisältää turhan monia outoja ainesosia, ja tämän ohjeen ainekset löytyvät useimmista lähikaupoistakin. Kiva, kun kondensoitua maitoa saa nykyään yhä useammasta kaupasta. Alkuperäinen ohje on täältä, foodqawkerin kautta bongattu. Kun vertaa alkuperäisen ohjeen kuvia minun kuviini... no, omat ruutuni ovat hieman rustiikkisemman näköisiä.

Lime-sitruunaruudut (16 kpl)

Pohja:
85 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Täyte:
2 suurta sitruunaa
3-4 limettiä
1 tlk (400 g) sokeroitua kondensoitua maitoa
2 munaa
pinnalle tomusokeria

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa 20x20-senttinen vuoka foliolla.
Valmista pohja sulattamalla voi, sekoita siihen jauhot, sokeri ja suola. Painele murumainen seos vuoan pohjalle ja paista n. 15-20 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea.
Ota uunista ja anna jäähtyä n. 5 minuuttia.
Purista mehu sitruunoista ja limeistä. Sekoita kondensoituun maitoon, vatkaa munat joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa 20-25 minuttia, kunnes täyte on keskeltäkin hyytynyttä.
Anna jäähtyä kokonaan, sirottele päälle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Vinkkejä:
- Sitruunoista ja limeistä pitäisi tulla nestettä n. 1 1/2 dl, mutta paloista tulee tuolla sitrusmäärällä aika kirpsakoita. Itse tykkään siitä, mutta jos et halua niin vahvaa makua, voit käyttää vähemmän sitruunoita/limejä ja laimentaa seosta vedellä, kunhan lopullinen nestemäärä on aina 1 1/2 dl.
- Limeistä saa mehun puristettua todella helposti ulos, jos ennen halkaisemista pyörittelee hedelmää pöytää vasten.


3 kommenttia :

Linette kirjoitti...

Voi nämä on varmasti tosi hyviä, sitruunaiset leivonnaiset on herkkua! Saanko linkata blogisi blogiini? :)

www.kanelikaruselli.blogspot.fi

Anonyymi kirjoitti...

Miksi tässä pitää käyttää kondensoitua maitoa? Miksei tavallinen käy? Miten muuten kondensoitu eroaa tavallisesta?

Herkulliselta näyttää!

Terv. vakkarilukija

anskusiili kirjoitti...

Linette: Niinpä, sitruuna on kyllä kestosuosikkini! Ja toki saa linkata, pitääpä käydä vastavisiitillä. : )

Anonyymi: Kondensoitu maito on hyvin erilaista kuin tavallinen maito, ensinnäkin se on sokeroitua ja käsiteltyä. Rakenne on paksu, joten maidolla ei voi kondensoitua maitoa korvata. Toivottavasti selvensi. : )