Tässä tulee maailman helpoin kahden henkilön jälkiruoka, joka raikkautensa vuoksi sopii raskaammankin aterian päätteeksi. En saa passionhedelmästä tarpeekseni, sillä mielestäni sen eksoottinen maku ja ihana tuoksu tekevät paljon yksinkertaiseenkin jälkiruokaan. Kokeile vaikka myös passionjuustokakkua! Lisäksi hedelmäsalaatissa passionhedelmä on pakollinen komponentti.
Passionhedelmäjälkiruoka (2 annosta)
1 1/2 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria
1 liivatelehti
250 g turkkilaista jogurttia
5 passionhedelmää
Laita liivatelehti kylmään veteen pehmenemään.
Mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja ota pois liedeltä.
Purista lionneesta liivatelehdestä ylimääräinen vesi pois. Lämmitä pieni tilkka vettä mikrossa ja sekoita joukkoon liivatelehti. Kaada tilkka kerman joukkoon ja sekoita.
Lisää kermaan turkkilainen jogurtti ja kaada maljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tunnin ajan.
Ennen tarjoilua halkaise passionhedelmät ja koverra hedelmäliha maljoihin.
Vinkkejä:
-Koska turkkilainen jogurtti on aika paksua tavaraa, liivatelehtiä välttävä voi jättää liivatelehden poiskin.
6 kommenttia :
Ihanan raikas jälkkäri!
Oih, passionhedelmä ja bulgarianjogurtti. Tämän on pakko olla jälkiruoka minun happamaan makuuni ;-)
Huh, kuulostaa ihan järjettömän hyvältä. Kiitti vinkistä, tätä teen kyllä viikonloppuna. Meinaatko oikeasti että ilman liivatelehteä pärjäis? Turkkijugu on kyllä tönkköä kamaa.
Hovkonditorn: Niinpä, välillä tällainen sokerihiirikin haluaa jotakin raikkaampaa. : )
Jonna: Varmasti! Ja sokerin määrää kun voi oman makunsa mukaan säädellä.
Janna: Oli kyllä niin hyvää, kaikessa yksinkeraisuudessaan. Ja uskaltaisin kyllä väittää, että ilman liivatetta pärjää. Yhdellä liivatelehdellä jälkkäristä tuli todella kiinteää ja lohkeavaa, ja itselleni vähän löysempikin rakenne menisi hyvin. : ) Pitää vain jäähdyttää kunnolla!
Nam, herkullinen kuva! :-) Passion-jälkkäri sopiskin hyvin meidän ensi sunnuntain menuun :-)
Mimosa, kiitoksia! : ) Omatkin jälkiruokapulmailut helpottuvat tästä lähtien kovasti, kun tämän jälkkärin tekeminen on niin helppoa, ja tätä voi tarjota vaikka millaisen ruoan jälkeen.
Lähetä kommentti