Omenapannukakku
400 g omenasosetta
5 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
3 munaa
1 tl kanelia
25 g voita
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Sekoita (huoneenlämpöiset) aineet voita lukuun ottamatta keskenään. Pilko voi kuutioiksi ja ripottele korkeareunaisen uuninpellin päälle. Laita pelti uuniin kunnes voi sulaa. Ota pelti sitten uunista, kaada taikina siihen ja paista uunissa n. 25 minuutin ajan.
Tarjoile jäätelön ja omenasoseen kanssa.
Vinkkejä:
- Omenasosetta saa myös kaupasta valmiina, vihannesosastoilla sitä myydään pötköissä.
HUOM! Olisi kiva jos mahdollisimman moni ehtisi vastata oikella olevaan lukijatutkimukseen, jos ette ole sitä vielä tehneet. Kysely tosiaan näkyy vain kerran kullekin kävijälle, eli jos olet nähnyt kyselyn jo kerran, se on nyt valkoisena oikeassa sivupalkissa
7 kommenttia :
Nam! Näyttää hyvältä! :) Itse laitan pannukakkutaikinaan aina teelusikallisen leivinjauhetta, johtuisikohan siitä että mun pannari kohoaa aina ihan kamalasti? ;)
-Anna
itsekkin käytän pannarissa leivinjauhetta, suosittelen kokeilemaan! (:
Anonyymit: No josko sitä kokeilisi sitten leivinjauhetta ensi kerralla, ei kai muu auta! : )
Kun aluksi käsivispilällä vähän vaahdottaa sokerin ja munat, tulee kauniisti kumpuileva ja kohoava pannari ilman leivinjauhetta. :) Ja sitten vaahtoon vaan varovasti muut aineet sekoitetaan joukkoon, ei enää vatkausta. Näin pappa opetti mua jo ollessani 5v. :)
Tuuli, tuhannet kiitokset vinkistä, kokeilen tuota varmaankin ennemmin kuin leivinjauhetta! Kun muistelisin, että äidin pannukakkuohjeessakaan ei ole käytetty leivinjauhetta, ja pannari kohoaa silti kauniisti.
Ite ku tein niin olis voinut olla vähån kauemmin uunissa mutta hyvää oli
Anonyymi: Pannukakkua saakin välillä pitää tosi kauan uunissa, ettei jää sisältä raa'aksi! : )
Lähetä kommentti