tiistai 12. kesäkuuta 2012

Sekamarjapaistos eli Cobbler

Tykkään iltaisin selailla Vielä yksi pala -kirjaa, joka on todella kauniisti kuvitettu sekä taitettu, ja eilen ihastuin Leilan Amerikka-osuuteen. Päätin tehdä vapaapäivän kunniaksi marjapaistosta, johon ostin erilaisia marjoja (sekä tuoreita että pakastettuja) ja hedelmiä oman makuni mukaan. Joskus yksinkertainen on vain parasta, ja sen sain todeta taas tänään kun nautiskelin paistosta vaniljakastikkeen kera. Voisinkohan ostaa itselleni vaikka kesänalkajaislahjaksi (?) Leila Lindholmin Pala kakkua -kirjan, jota minulla ei vielä ole?
Omat lisäykseni ohjeeseen ovat suluissa.

Sekamarjapaistos eli Cobbler (6 annosta)

 Taikina:
100 g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 pestyn (luomu)sitruunan raastettu kuori
ripaus suolaa
1/2 dl sokeria
3/4 dl kahvikermaa (tai maitoa)
1 dl kookoshiutaleita

Täyte:
1 l erilaisia marjoja (itse käytin karhunvatukoita, pensasmustikoita ja vadelmia)
1 dl raakasokeria
3 persikkaa
50 g mantelilastuja

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Kuutioi voi pieneksi ja nypi vehnäjauhojen kanssa tasaiseksi. Nypi joukkoon vaniljasokeri, leivinjauhe, raastettu sitruunan kuori, suola ja sokeri. Lisää joukkoon kerma hiljalleen, samoin kookoshiutaleet.
Pese ja lohko persikat, sekoita marjojen kanssa ja lisää sokeri. Kaada uunivuokaan (käytin lasagnevuokaa, n. 20x30 cm) ja lisää taikinanokareita päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunissa n. 25 minuutin ajan tai kunnes taikina on kullanruskeaa ja marjojen neste kuplii kuoren läpi. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Vinkkejä:
-Anna paistoksen vetäytyä hetken ennen nauttimista, jotta neste pysyisi paistoksen sisällä.



8 kommenttia :

iina kirjoitti...

oi kuinka ihanan näköistä! en olekaan itse koskaan yhdistänyt marjoja ja hedelmiä, joten tällaista voisin kokeilla :)

Emmih kirjoitti...

Ihanan näköistä! itselläni on se Leilan Pala kakkua-kirja, suosittelen!

anskusiili kirjoitti...

iina: Kannattaa kyllä, persikka oli mukava lisä marjojen joukossa. : )

Lemminkäinen: Voi että, kai se pitää vaan hankkia!

LukanLusikassa kirjoitti...

hei mitkä kirpputorit kannattaisi kiertää jos käyttäisi päivän tampereella. Minua kiinnostaa kirjat ja lasi ?

Anonyymi kirjoitti...

leilan kirjat on kyllä ihan parhaita! Aina kun on kokeillut jotain on onnistunut, toisin kun monissa muissa leivontakirjoissa

anskusiili kirjoitti...

Luka: Täytyy kyllä sanoa, ettei Tampereella ainakaan keskustan alueella ole enää kauhean hyviä kirpputoreja. : ( Keskustan kirppareista Radiokirppis Laukontorilla oli joskus mainio, mutta nykyään Radiolla myydään lähinnä Hennesin rättejä ja vauvanvaatteita ylihintaan. Joitakin astialöytyöjä voi joskus tehdä. Keskustan alueella Itsenäisyydenkadulla on ihan OK Sammonkirppis, ja Fidoja sekä Pelastusarmeijan kirpputoreja on ympäri kaupunkia.

Anonyymi: Olen kanssa tuosta Vielä yksi pala -kirjasta kokeillut varmaan viittä ohjetta, ja hyvin ovat toimineet. : )

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen kanssa ostanut piece of cake ja one more slice -kirjat viime vuonna Tukholmasta ja viime syksynä Leilalta ilmeistyi uusi cupcake kirja, sekin on ostettava! Kannattaa myös tutustua Leilan vanhempiin kirjoihin, kuola valuu kun vain selailee kirjoja!

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Kuppikakkukirja kuulostaa aivan ihanalta, voin vain kuvitella miten hienoja kuvia kirja on pullollaan. : )