sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Etikkaiset punasipulit

Leivontarintamalla on blogisa ollut nyt hiljaista, kun olen pitäytynyt lähinnä pullassa ja vanhoissa suosikeissa. Luvassa on vielä yksi ruokaresepti, mutta ensi kerralla palaan varmasti leipomismerkeissä.

Asiaan, rakastan kaikkea etikkaista. Voisin syödä purkillisen cocktailkurkkuja yhdeltä istumalta, ja kurkkusalaattikin on vakiasukki jääkapissamme. Linkosuolla rakastuin etikkaiseen punasipuliin, jota on ainakin täytettyjen milanonleipien välissä, ja löysinkin Kivistössä-blogista kokeilemisen arvoisen reseptin. Hyvin toimii, ja etikkaiset punasipulit maistuvat ruoan kyljessä tai vaikka leivän välissä.

Etikkaiset punasipulit

5 suurehkoa punasipulia
2 1/2 dl punaviinietikkaa
1 - 1 1/2 dl sokeria
n. 10 kokonaista maustepippuria

Kuori ja halkaise punasipulit, suikaloi. Mittaa sokeri ja etikka kattilaan, kiehauta kunnes sokeri on liuennut. Lisää sipulit ja maustepippurit, anna kiehahtaa.
Kaada kiehautettua vettä pestyyn lasipurkkiin (n. 5-6-desinen), kaada sipulit purkkiin ja anna hieman jäähtyä. Sulje korkki ja säilytä jääkaapissa. Punasipulit ovat valmiita jo seuraavana päivänä ja säilyvät jääkaapissa kuukausia.

Vinkkejä:
-Alkuperäisessä reseptissä mainitaan, että punaviinietikan sijasta voi käyttää vaikka valkoviinietikkaa tai siiderietikkaa.
-Maustelientä voi maustaa loputtomiin: voit lisätä vaikka laakerinlehtiä, chiliä...


1 kommentti :

Melody kirjoitti...

Tämä ohje tulee todella tarpeeseen! :)