keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Englantilaiset skonssit

Vappu tuli ja meni, mutten syönyt yhtäkään munkkia. Tarkoitus oli leipoa munkkimuffineita, mutta päädyin vain ostamaan kympillä (...) metrilakuja ja keskityin juhlimiseen. Yhtenä aamuna tein kuitenkin skonsseja, jotka valmistuvat todella vaivattomasti brunssille tai aamiaiselle vaikka joka päivä. Ohjeen otin suurin piirtein muuttamattomana BBC:n GoodFood-sivustolta, ja skonssikuvia katsellessa alkoi harmittaa, kun Suomesta ei saa clotted cream -nimistä kermaherkkua.

Skonssit (8 kpl)

350 g (n. 5,4 dl) vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
85 g kylmää voita
2 rkl sokeria
175 ml maito-kermaseosta
loraus sitruunan mehua
muna voiteluun

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe. Nypi jauhojen joukkoon kuutioitu voi kunnes seoksesta tulee kuivaa ja murumaista. Sekoita sokeri joukkoon. Sekoita sitruuna maito-kermaseokseen ja anna odottaa herken. Kaada neste taikinaan ja sekoita nopeasti kasaan. Ota taikina kulhosta alustalle ja taittele kasaan muutaman kerran. Taputtele taikinasta paksuhko levy ja ota halkaisijaltaan 5-senttisellä leikkurilla (esim. ihan lasi toimii hyvin) ensin neljä skonssia. Taittele taikina taikaisin kasaan ja leikkaa loput skonssit toistaen taittelu tarvittaessa. Voitele skonssit munalla ja paista uunissa, kunnes väri on kullanruskea.
Syö mielellään lämpiminä vaikka hillon ja kermavaahdon kera.

Vinkkejä:
-Voit käyttää myös pelkkää maitoa, mutta mielestäni skonsseihin kuuluu kerman maku. Kerman ja maidon suhde on makuasia.
-Skonssitaikinaa ei saa ylityöstää, ettei taikinasta tulee kuivaa ja murenevaa.

PS. Lisäsin aamiainen-tagin, jos joskus tekee mieli kehitellä hyvää aamiaista vaikka viikonlopun kunniaksi.

3 kommenttia :

Cappuccino frío kirjoitti...

so yummy blog!!!!
xoxo

cappucinofrio.blogspot.com

JT kirjoitti...

aaaaaaaa mitä mä tekisinkään ilman sun blogia, love it♥
J

anskusiili kirjoitti...

Cappuccino frío: : )

JT: Haha, kiva kuulla!