perjantai 10. helmikuuta 2012

Minilaskiaispullat

Jatketaan nyt pullalinjalla vielä hetki! Pullaa ei tee mieli montaa kertaa vuodessa, mutta laskiaisena tietenkin on pakko saada itse tehtyä pullaa. Ehkä pari kertaa vuodessa sen lisäksi pyöräytän korvapuusteja makeanhimossa, mutta muuten en ole pullaihmisiä. Mutta on se vain myönnettävä, pullantuoksu on jotakin niiin ihanaa, minulle tulee siitä itselleni mieleen kiireettömät vapaapäivät, siivottu koti ja rauha.

Käytin Helsingin Sanomien ohjetta, paitsi että tein puolet pienempiä pullia. Ovat jotenkin söpömpiä (aina kaikki minikokoinen on söpöä) ja lisäksi helpompia syödä.

Minilaskiaispullat (n.30 kpl)

    Pullataikina:
    2 1/2 dl maitoa
    25 g tuorehiivaa / 1 pss kuivahiivaa
    1 dl sokeria
    1 tl kardemummaa
    1 muna
    ripaus suolaa
    7-8 dl vehnäjauhoja
    100 g voita

    Pinnalle:
    muna voiteluun
    raesokeria

    Väliin:
    150 g mantelimassaa / hilloa
    2 dl kermaa (+sokeria, itse en kaipaa)


Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, tai jos käytät kuivahiivaa, kättä lämpöisemmäksi. Sekoita joukkoon tuorehiiva, sokeri, kardemumma ja muna. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se joukkoon ensimmäisen jauhoerän kanssa. Alusta jauhot taikinan joukkoon ensin puuhaarukalla, sitten käsin vaivaten. Lisää pehmeä voi joukkoon vaivaamisen loppuvaiheesa. Valmis taikina on kimmoisaa, sitkoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Jätä liinan alle kohoamaan n. 40 minuutiksi.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle, vaivaa ilmakuplat pois. Muotoile kahdeksi tangoksi, leikkaa molemmat tangot n. 15 palaan. Pyöritä pöytää vasten pyöreiksi pikkupulliksi, laita leivinpaperille kohoamaan liinan alle noin 30 minuutiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa n. 10-12 minuutin ajan. Anna pullien jäähtyä.
Leikkaa pullista hattu pois, levitä väliin tarvittaessa vedellä notkistettua mantelimassaa ja kuohkeaksi vatkattua kermaa.

Vinkkejä:
-Jos haluat ihan normaalin kokoisia pullia, tee taikinasta vain yksi tanko ja jaa se n. 15 osaan. Paista pullia 225 asteessa 10-15 minuutin ajan.



8 kommenttia :

Katarina kirjoitti...

Hienoja minilaskiaispullia! Voi ainakin syödä kaksi :)

Saga kirjoitti...

Kivoja pikku-pullia. Täällä taas tavallinen pulla on kestosuosikki. ( silti tulee harvoin leivottua)Kaupan pulla..YÖk..Mutta itse tehty, juuri paistettu...se ihana tuoksu ja pehmeä maku... ;O)

AnnaMursu kirjoitti...

Mun on tehny ny kaks viikkoo mieli laskiaispullaa eikä tää auta kyllä asiaa yhtään! Näyttää herkullisilta. :)

Kanelitytön kakkuparatiisi kirjoitti...

Oi kun ihania minejä! :D

JT kirjoitti...

apua voiks olla mitään söpömpää 8--)
J

anskusiili kirjoitti...

Hovkonditorn: Noin pieniähän voi saman tien syödä vaikka viisi!

Saga: Juuri paistettu pulla on kyllä aivan ihanaa, mutta seuraavan päivän pulla... ei niin ihanaa enää.

Anna: Hahaa, eikun vaan hihat heilumaan!

Tintsu: : )

JT: Hihi, ei ole kyllä montaa asiaa, joka olisi minileivonnaisia söpömpää. : )

Jaana kirjoitti...

Tosi suloisia ja varmasti herkullisia!

anskusiili kirjoitti...

Jaana: Kiitoksia. : )