tiistai 31. tammikuuta 2012

Perinteiset korvapuusit

Mitä olisivatkaan vapaapäivät ilman pullantuoksua? Tai ilman korvapuusteja ja maitokahvia? Eivät mielestäni mitään, ja siksi julkaisenkin toistaiseksi parhaan kokeilemani korvapuustiohjeen. Puustien herkullisuuden salaisuus on voissa ja rasvaisessa maidossa, missäs muussakaan, mutta mielestäni tämä Hembakat-lehden resepti oli muutenkin todella hyvä. Pullista tuli ihanan pehmeitä ja meheviä.

Perinteiset korvapuustit (n. 20 kpl)

    Taikina:
    150 g voita
    5 dl kevyt- tai täysmaitoa
    50 g tuorehiivaa (tai 1 pussi kuivahiivaa)
    1 dl sokeria
    1-2 tl kardemummaa
    ripaus suolaa
    13-14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

    Täyte:
    75 g pehmeää voita
    kanelia
    sokeria

    Pinnalle:
    kananmuna voiteluun
    raesokeria


Sulata voi kulhossa, lisää maito ja lämmitä neste vielä kädenlämpöiseksi (tai kuivahiivaa käyttäessäsi vielä lämpöisemmäksi). Lisää hiiva, sokeri ja kardemumma, sekoita. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita kuivahiiva jauhojen joukossa taikinaan, vaivaa taikina pehmeäksi. Lisää jauhoja osissa, äläkä lisää jauhoja yhtään enempää kuin tarvitsee. Laita taikina liinalla peitettynä kohoamaan vedottomaan paikkaan, esimerkiksi mikro toimii kohotuspaikkana mainiosti. Anna kohota puolisen tuntia.
Kaada kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja leivo vielä hetki, jaa taikina kahteen osaan käsittelyn helpottamiseksi. Kauli levyt suorakaiteen muotoisiksi, sivele päälle pehmeä voi ja ripottele pinnalle sokeria ja kanelia reilusti. Kääri pituussuunnassa rulliksi ja leikkaa rullat n. 10 palaan hieman vinottain. Lytistä pullat ohuemmalta kohdalta keskeltä kasaan niin, että saat esille korvamaisen muodon. Laita leivinpaperille liinan alle vielä kohoamaan. Lämmitä sillä aikaa uuni 250 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle sokeri, paista uunissa n. 6 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti tuoreena!

Vinkkejä:
-Jos sinulla ei ole monitoimikonetta tai et jaksa vaivata taikinaa käsin, voit käyttää sähkövatkainta ja sen mukana tulleita pullakoukkuja. Itse saan kyseisellä aparaatilla aina hyvän sitkon pullaan nopesti. Hyvän, sitkoisan taikinan tunnistaa siitä, että sitä voi hieman venyttää ilman katkeamista.
-Itse tykkään eniten perinteisistä korvapuusteista, mutta täytettä voi soveltaa. Lisää esimerkiksi kanelin sijasta pähkinärouhetta, kuivattuja hedelmiä tai suklaata.


Tältä leipurilta unohtui sirotella raesokerit päälle, nyyh.

8 kommenttia :

Katarina kirjoitti...

Tuore pulla on niin hyvää :) Itse teen nykyisin tällä ohjeella: http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/10/kanelbullans-dag-cinnamon-bun-day.html
Tulee todella meheviä pullia!

Saga kirjoitti...

Olethan saanut kauniin säännöllisen muodon korvapuustiisi.

Anonyymi kirjoitti...

mistä nuo pillit ovat? kaikissa blogeissa näkynyt viime aikoina noita, tosi kivoja!

anskusiili kirjoitti...

Hovkonditorn: Nam, pakko kokeilla noitakin!

Saga: Korvapuusteista on jotenkin helppo saada nättejä. : )

Anonyymi: Eikös olekin, ihastuin itsekin joskus kun näin ulkomaalaisissa blogeissa! Omani ovat netistä, Gaudete Kids -kaupasta. Myös ebaysta saa, hakusanalla paper straws. : )

Papou kirjoitti...

Heippa!Eksyin muutama päivä sitten blogiisi ja olen myyty!Hyviä,helppoja ja ah,niin täysin omaan makuun uppoavia reseptejä,niin suolaiset kun makeatkin.Tänne on mukava tulla hakemaan inspiraatiota jos viikon ruokalista on vielä auki.Kiitos tarkasti selitetyistä ohjeista (niin että tämmöinen aloitteleva keittiöläinenkin ymmärtää) ja etenkin vinkkiosiosta.Seuraavaksi taidan ottaa kokeiluun feta-kasvispyörykät.

Hyvää kevään jatkoa sulle :)

anskusiili kirjoitti...

Kiitos Papou ihanasta kommentistasi. <3 Itsekään en ole mikään mestari ja kaipaan ohjeilta selkeyttä, hyvä jos tykkäät! Tervetuloa vain paluuvisiitille, ihanaa kevättä sinnekin.

Anonyymi kirjoitti...

Hyviä korvapuusteja tulee myös, jos "täytteeseen" laittaa voita ja fariinisokeria. Reilusti.

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Pitää kokeilla! : ))