Täytyy myöntää, että onnistuin marmeladeissa vasta toisella kerralla. Ensimmäisellä keittämiskerralla olin yksinkertaisesti liian huolimaton - annoin seoksen porista pannulla liian kuumalla, ja sokeri pääsi paakkuuntumaan paikoittain. Toisella kertaa marmeladit kuitenkin onnistuivat täydellisesti!
Vadelmamarmeladit (20-25 palaa)
- 5 dl (250 g) pakastevadelmia
1 1/2 dl vettä
3 1/2 dl hillo-marmeladisokeria
pinnalle erikoishienoa sokeria tai tomusokeria
Mittaa kattilaan vesi ja vadelmat. Kiehauta ja kaada siivilään, painele seoksesta siemenet pois. Kaada seos takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Anna kiehua kevyesti n. 15 minuutin ajan. Kaada seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle pieneen, noin 10x15-senttiseen rasiaan. Laita kylmään hyytymään. Nosta hyytynyt marmeladi rasiasta ja leikkaa paloiksi. Kierittele sokerissa.
Vinkkejä:
-Varo tekemästä kuin minä ensimmäisellä kerralla, eli sekoittele seosta keittämisen aikana reunoja myöten, ettei sokeri pala tai paakkuunnu.
-Säilytä marmeladia huoneenlämmössä.
8 kommenttia :
Voi onko teillä tommonen ihana valkoinen joulukuusi:)?
Hoo: Joo, sellainen ihan mini pöytämalli. : D
Ihanan makeita makeisia tuli! :> Mulle kuitenkin kävi niin, että ne hieman "sulivat" huoneenlämmössä: palaset pysyivät suunnilleen koossa, mutta päästivät kuitenkin nestettä aika paljon rasian pohjalle... Osaatko arvella mistä moinen voisi johtua?
Tua: Höh, en osaa valitettavasti sanoa! Itselläni nuo ovat olleet jo viikon tuossa huoneenlämmössä eivätkä ole miksikään muuttuneet. Nestettä lähtee ainakin jos laittaa jääkaappiin, mutta hassua että sinulla käy huoneenlämmössäkin noin. : (
Miksiköhän marmeladeistani tuli kovia, ihan kuin jotain vadelma toffeeta? :o olisi kiva onnistua tekemään näitä!
Anonyymi: Höh, kuulostaa siltä että olet keittänyt liian kauan tai liian kovalla teholla! Kokeile uudestaan ja pidä poreilu aivan maltillisena. :)
Voiko näitä tehdä niin,että korvaa vadelmat valmiilla mehulla?
Anonyymi: En uskalla luvata, että onnistuu, koska mehu on laihempaa kuin tämän ohjeen neste. Voithan kokeilla pienemmällä määrällä, miten käy. : )
Lähetä kommentti