Sitruuna-inkivääriäkakku
- 110 g voita (tai margariinia tässä tapauksessa, voi loppu kaikista kaupoista)
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sitruunan raastettua kuorta
1/2 tl leivinsoodaa
1/2 tl suolaa
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
1 dl hapankermaa
1/2 dl inkiväärihilloa
koristeluun tomusokeria
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, sitruunan kuori (pese sitruuna huolella), sooda ja suola. Laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi ja vaaleaksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi sitruunamehu. Yhdistä ranskankerma ja inkiväärihillo keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja ja ranskankermaa niin, että lopetat jauhoihin. Älä ylisekoita. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan. Testaa kakun kypsyys työntämällä taikinaan puutikku - kypsästä kakusta tikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa vähintään puoli tuntia, käännä sitten ympäri ja annan jäähtyä kokonaan. Koristele tomusokerilla.
Vinkkejä:
-Jos kakku tummuu paistamisen aikana pinnalta, laita päälle foliota suojaksi.
-Kakku säilyy kolmisen päivää ilmatiiviissä pussissa/rasiassa.
-Käytä luomusitruunaa, jos ohjeessa tarvitaan sitruunan kuorta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti