tiistai 20. joulukuuta 2011

Sitruuna-inkiväärikakku

Taas sitruunaa, minun leivontasuosikkiani, mutta tällä kertaa inkiväärillä maustettuna. Löysin Martha Stewartilta lupaavan kuivakakkuohjeen, jossa käytetään sokeroitua inkivääriä mausteena, mutta lähimarkettimme valikoimasta ei inkivääriä tuossa muodossa löytynyt. Harhailin hillohyllyillä ja huomasin MacKays-merkkisen inkiväärihillon. Päätin soveltaa ohjetta hilloon sopivaksi, ja tässä on tulos. Tämä kuivakakku ei ole kuivaa nähnytkään, päinvastoin.

Sitruuna-inkivääriäkakku

    110 g voita (tai margariinia tässä tapauksessa, voi loppu kaikista kaupoista)
    3 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 rkl sitruunan raastettua kuorta
    1/2 tl leivinsoodaa
    1/2 tl suolaa
    2 1/2 dl sokeria
    3 munaa
    1/2 dl sitruunasta puristettua mehua
    1 dl hapankermaa
    1/2 dl inkiväärihilloa
    koristeluun tomusokeria


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita keskenään jauhot, sitruunan kuori (pese sitruuna huolella), sooda ja suola. Laita sivuun. Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi ja vaaleaksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi sitruunamehu. Yhdistä ranskankerma ja inkiväärihillo keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoja ja ranskankermaa niin, että lopetat jauhoihin. Älä ylisekoita. Kaada taikina noin 1,5 litran vetoiseen voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan. Testaa kakun kypsyys työntämällä taikinaan puutikku - kypsästä kakusta tikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä vuoassa vähintään puoli tuntia, käännä sitten ympäri ja annan jäähtyä kokonaan. Koristele tomusokerilla.

Vinkkejä:
-Jos kakku tummuu paistamisen aikana pinnalta, laita päälle foliota suojaksi.
-Kakku säilyy kolmisen päivää ilmatiiviissä pussissa/rasiassa.
-Käytä luomusitruunaa, jos ohjeessa tarvitaan sitruunan kuorta.



Ei kommentteja :