perjantai 30. joulukuuta 2011

Mangosemifreddo

Semifreddo tarkoittaa puoliksi jäätynyttä, eli kyseessä on jäätelömäinen jälkiruoka, johon et tarvitse jäätelökonetta. Sain joululahjaksi ihanan Vielä yksi pala -kirjan, jossa on monta semifreddo-ohjetta, ja ajattelin kokeilla mangon makuista ensiksi. Tulette takuulla kuulemaan vielä lisää tuosta kirjasta! Itse tein vain puolikkaan annoksen, kun en ollut varma saanko kaikkea mahtumaan leipävuokaani, mutta kyllä kokonainenkin satsi olisi sinne mahtunut.


Mangosemifreddo (8 reilua annosta)

    4 munaa
    2 dl kermaa
    2 dl kreikkalaista jogurttia
    1 dl sokeria
    1 limen raastettu kuori
    2 dl mangososetta


Erottele keltuaiset ja valkuaiset keskenään, vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokerista valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi eri kulhossa. Vielä yhdessä kulhossa vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita sen joukkoon jogurtti, limetin raastettu kuori ja mangosose. Kääntele seos keltuaisvaahtoon, lisää joukkoon varovaisesti lopuksi myös valkuaisvaahto. Kaada seos tuorekelmulla vuorattuun leipävuokaan (omani on n. 25 senttiä pitkä ja 10 senttiä korkea) ja anna jähmettyä pakastimessa n. 3-4 tuntia.

Vinkkejä:
-Jos pakastat semifreddoa yön yli, ota se ennen tarjoilua hetkeksi jääkaappiin pehmenemään.

2 kommenttia :

Saga kirjoitti...

Näyttää herkulta.

anskusiili kirjoitti...

Saga: Hyvin se tuolta pakastimesta hävisikin!