Karjalanpiirakat (20 kpl)
- Riisipuuro:
2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
n. 8 dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
Taikina:
1 dl kylmää vettä
1/2 tl suolaa
reilu 1 dl ruisjauhoja
reilu 1 dl vehnäjauhoja
reilu 10 g voita
Voiteluun voita
Keitä puuro edellisenä päivänä. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Anna kiehua, kunnes riisi on imenyt veden. Lisäile maitoa pienissä erissä, sekoita samalla. Kun kaikki maito on lisätty, alenna lämpö minimiin ja anna hautua kannen alla kypsäksi, sekoita välillä. Lisää suoa ja anna jäähtyä.
Valmista taikina sekoittamalla kylmään veteen suola ja jauhot. Lisää sulanut tai pehmeä voi sekaan ja alusta kiinteäksi ja sitkeäksi. Pyöritä taikinasta tanko jauhotetulla alustalla, leikkaa 20 samankokoiseen palaan. Pyörittele paloista palloja ja taputtele litteämmiksi. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen.
Kauli palaset ohuiksi, pyöreiksi kuoriksi. Annostele puuroa kuorelle, melkein reunoille saakka. Taivuta reunat puuron päälle ja rypytä etusormilla. Paista uunissa n. 10 minuutin ajan. Voitele voisulalla.
Vinkkejä:
-Varo polttamasta riisipuuroa pohjaan, käytä mielellään paksupohjaista kattilaa.
-Jos käytät puuronjämiä, n. 2 puurolautasellista riittää tähän taikinamäärään.
5 kommenttia :
Noi näyttää täydellisiltä! Täytyypä linkata sulle kuva mun tekemistä karjalanpiirakoista facessa... Voit vähän vertailla :D
Anna: Valitsin tietty parhaimmat piirakat kuvaan, jotkut oli vähän... ainutlaatuisempia!
Ite tehdyt karjalanpiirakat on niiiiiin hyviä. Tästä meinaa innostua :) Komeita olet tehnyt.
Voi, aikoihin ei olekaan tullut tehtyä. Tosin omani eivät koskaan ole vetäneet vertoja kummitätini "aitokarjalaisille" piirakoille, ne olivat herkkua. Ja aina hän ehti tehdä niitä keon, kkun tiesi, että olin menossa käymään.
Kotiharmi: Kaikki piirakat eivät olleet ihan yhtä mallikelpoisen näköisiä, yllättävän vaikeaa puuhaa tuo nypyttäminen. : D
Saga: Voi olivat varmaan suurta herkkua!
Lähetä kommentti