Sitkeät sitruunakeksit (24-36 kpl)
- 7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
250 g voita
4 dl sokeria
1 muna
(1/2 tl vaniljauutetta)
1 sitruunan kuori
4 rkl sitruunan mehua
+ Pinnalle 1/2 dl sokeria
Sekoita keskenään jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola. Vatkaa pehmeä voi sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi, lisää muna ja vatkaa hyvin. Pese sitruuna kuumalla vedellä huolellisesti ja raasta kuori voi-sokerivaahdon joukkoon. Purista sitruunan mehu joukkoon ja lisää vaniljauute. Sekoita jauhot märkiin aineisiin ja sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Ota taikinasta n. ruokalusikallisen kokoisia osia ja pyörittele palloiksi, pyöritä vielä lautasella, jossa on sokeria. Laita leivinpaperille ja litistä hieman. Jätä kekseille kohoamisvaraa pari senttiä ja paista n. 8-10 minuutin ajan. Keksejen ei välttämättä tarvitse saada kauheasti väriä, silloin ne pysyvät sitkeinä ja kosteina.
Vinkkejä:
-Kuten aina sitruunan kuorta käyttäessä, osta luomusitruunaa. Luomussa kuori ei ole ihan niin täynnä myrkkyjä.
-Voit hyvin puolittaa määrän, keksejä tulee silti paljon. Riko munan rakenne kulhossa ja käytä vain puolet taikinaan.
18 kommenttia :
Kuulostavat herkullisilta, mä tykkään myös sitruunajutuista Paljon. Ovat niin ihanan raikkaita ja tuoksu on mainio. :)
Huh, näitä on ihan pakko kokeilla. Ehkä jo tänään! Kiitos reseptistä :)
Juu, täällä on yksi joka on hulluna sitruunaan, mutta vieroksun tuota kuoren käyttöä juuri noiden myrkkykuorien vuoksi.
Juu, täälläkin yksi sitruunasta pitävä. Voikohan siitä edes kukaan olla pitämättä.. Varsinkin jos se sattuu olemaan jotain niin söpöä, kuin nämä keksisi.
Anna: Niinpä, parempaa maustetta saa etsiä!
Janna: Kannattaa kokeilla, veivät ainakin minun sydämeni. : )
Saga: Et ole varmasti ainut, itse toistaiseksi olen uskaltanut luomusitruunaa käyttää.
Melody: Hih!
Hyviä!! Minun keksini kyllä lätsähtivät eivätkä siis olleet ollenkaan niin hienon näköisiä kuin sinun keksisi... Ei se lätsäys kuitenkaan makuun vaikuttanut, onneksi.
Hei! Löysin tänne juuri sitruunakeksien ohjetta etsiessä ja kokeilin näitä. Tulikin todella hyviä, ihanan pehmeitä keksejä! Voin suositella muitakin kokeilemaan :)
Ilona, hauska kuulla! : )
Puoli erää taikinasta paistettu, osin jo vähän maisteltu ja voi, että on hyviä! Kiitos.
Aluksi meinasi epätoivo iskeä, kun taikna on noin iso ja murunen, mutta todella leivottava setti siitä tuli.
Sovelsin sen verran, että pyörittelin sokerin lisäksi kookoshiutaleissa ennen paistoa.
T: Albin
Albin: Kiva kuulla, näistä meilläkin kaikki maistelijat tykkäsivät kauheasti! : ) Itse en oikein muista, oliko taikina muruinen, mutta tietty munien koko saattaa vaikuttaa taikinan kosteuteen. Kookoshiutaleet varmasti sopivat hyvin, nam.
Heippa,
Resepti kuulostaa todella hyvältä, joten ajattelin kokeilla. Osasitko kertoa, miten näitä olisi paras säilyttää ja kauanko ne pysyisivät hyvinä? Tällaisia itse tehtyjä keksejä olisi kiva pitää varalla yllätysvieraille.
T: Sanna-Maria
Sanna-Maria, kyllä kotitekoiset keksit säilyvät parikin viikkoa huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa. Nämä vain menettävät sitkeyttään parissa päivässä, mutta jos kuivemmat/kovemmatkin keksit kelpaavat, kyllä näitä voi säilytellä. : )
Just tehtiin kaverin kanssa kaksinkertainen annos. NAM! Kiitos ihanasta ohjeesta. =)
Anttu: Pitäisi itsekin tehdä näitä pitkästä aikaa. : D Eipä mitään!
nää on nameja. jouduin muokkaa tällä kertaa munattomia, korvasin munan niin, että lisäsin 3/4dl vauvojen persikkasosetta, 3tl perunajauhoja ja 3rkl vettä. Onnistui =)
Loistava resepti. Lapsista oli kiva pyöritellä palloja ja kieritellä niitä sokerissa. Ihanaa yhteistä perhepuuhaa.
Anonyymi: Kiitos kun kerroit, jos joku muukin kaipailee munatonta ohjetta. : )
Anonyymi: Ihana kuulla!
Hyvän makuisia kyllä tuli,mutta keksit lässähtivät. Mikäköhän meni vikaan?
Lähetä kommentti