sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Itämainen kupritsakeitto

Yllättävää kyllä, en ole aikaisempina syksyinä julkaissut blogissa ennalta-arvattavasti kurpitsakeiton ohjetta, mutta täältä se nyt tulee. Inspiraatiota tähän hain James Martinin thai-vaikutteisesta ohjeesta.

Itämainen kurpitsakeitto (6 annosta)

    1 1/2 kg kurpitsaa (paino kuorittuna)
    öljyä paistamiseen
    1 sipuli
    1 cm pala inkivääriä
    3-4 rkl currytahnaa
    400 ml kookosmaitoa
    vajaa 1 l vettä
    suolaa
    mustapippuria
    1 limen mehu
    tuoretta chiliä pinnalle


Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja koverra siemenet lusikalla pois. Koverra kurpitsan hedelmäliha veistä ja lusikkaa apunasi käyttäen.
Leikkaa hedelmälihaa pienemmäksi ja kuumemma öljy suuressa kattilassa. Silppua sipuli, lisää kurpitsa ja sipuli kattilaan paistumaan. Lisää currytahna ja inkivääri, anna kurpitsan pehmetä hieman. Lisää sitten kookosmaito ja vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät. Keitä n. 10 minuutin ajan. Lisää loput mausteet ja tarjoile chiliviipaleiden kera.

Vinkkejä:
-Jos haluat käyttää kurpitsan kunnolla hyödyksi, tee siitä jack-o'-lantern -lyhty. Leikkaa kurpitsasta hattu pois ja koverra varovaisesti rikkomatta kuorta. Koverra pienellä terävällä veitsellä silmät ja suu pois, kannattaa ehkä ensin kynällä hahmotella kurpitsan pintaan. Laita kynttilä sisään.




2 kommenttia :

AnnaMursu kirjoitti...

teitkö ton kurpitsalyhdynkin ite? :-D

Ihana uus banneri♥

anskusiili kirjoitti...

Hahah, tein! Eikös se jo näy noista hieman haparoivista jäljistä?

Voi kiitos. <3 Se on väliaikaisesti siinä, kunnes saan otettua juuri sellaisen kuvan kuin haluan. Tajusin ettei minulla ollut banneria!