Ananasjuustokakku
- Pohja:
175 g Digestivejä
80 g margariinia
Täyte:
5 liivatelehteä
425 g mangoja sokeriliemessä (voit käyttää myös ananasta tai muita hedelmiä)
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1/2 sitruunan mehu
1/2 dl ananasmehua
Kiille:
4 liivatelehteä
4 dl anananasmehua
1 tlk ananasviipaleita
Laita 5 liivatelehteä kylmään veteen likoamaan. Valmista pohja murskaamalla keksit, sulata voi ja sekoita keksimurskaan. Vuoraa noin 23-senttisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimurska pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
Valuta ja soseuta tölkkihedelmät. Vaahdota vaniljavaahto ja pehmennä tuorejuustoa hieman lusikalla. Yhdistä hedelmäsose ja tuorejuusto vaniljavaahtoon, lisää sokeri ja sitruunan mehu.
Lämmitä ananasmehu mikrossa lähes kiehuvaksi. Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman mehun joukkoon. Anna mehun hieman jäähtyä ja lisää se sitten täytteeseen. Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada vuokaan. Laita hyytymään ainakin pariksi tunniksi.
Valmista kiille kun kakku on kokonaan hyytynyt. Liota 4 liivatelehteä samalla tavalla kylmässä vedessä. Kuumenna ananasmehu kuumaksi ja sekoita liivatelehdet joukkoon. Asettele ananasrinkulat hyytyneen kakun päälle, kaada kiille vielä päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli ja vähintään pari tuntia.
Vinkkejä:
-Jos haluat päästä helpommalla, osta pari-kolme purkkia Piltti-hedelmäsosetta, niin voit skipata yhden vaiheen ohi.
-Kookoshiutaleet sopisivat pinnalle vielä hyvin, mutta itse jätin välistä synttärisankarin toiveesta.
12 kommenttia :
oi ♥ olisinpa ollu noilla synttäreillä!:P
Hyvin onnistunut kakku! Puhtaat linjat ja yksinkertaisesti tyylikäs. Voi kuvitella, miten se hävisi nopeasti juhlapöydästä….
Onpa muuten ihanan keväisen väristä <3 Hyytyikö tuo muuten ihan hyvin, jostain joskus luin ettei liivate ja ananas sovi yhteen?
Kelpaisi :P Hienon näköinen kaiken lisäksi.
Näyttää taas kerrassaan herkulliselta! :)
Tuosta saisi helposti muutettua sellaisen piña colada-henkisen juustokakun, jos laittaisi juusto-osuuteen kookoskermaa. Tosin jos sankari ei halunnut kookoshiutaleita, niin ei ehkä noihin juhliin olisi toiminut.
Anna: Lupaan leipoa sullekin joskus vastaavan! : )
Voisula: Voi kiitän! Yksinkertainen on yleensä eniten minun mieleeni ja hyvä niin, koska en osaakaan mitään väkerryksiä.
Noora: Sopisi väriensä puolesta vaikka pääsiäiskakuksikin. : ) Hyytyi kyllä hyvin, en edes (onneksi) tiennyt tuollaisesta ongelmasta.
Marjis: : )
Suvi: Tosi hyvä idea, minulle kyllä maistuisi. Jos joskus kokeilisi ihan itselle tehdä kookoksen makuisena!
Tärkein on jäädä uskolliseksi omalle tyylilleen.
Aika taikuri olet, kun olet onnistunut ananaksesta juustokakun tekemään! ♥ Olis ollut kiinnostavaa tietää, oliko kiille hyytynyttä myös noiden ananasrenkaiden ympäriltä. (Ananaksen lisäksi kiivi on toinen, joka ei yleensä liivatteella hyydy. Liittyi jotenkin siihen happamuuteen.) Ihan mielettömän kaunis tämä kakku kaikessa yksinkertaisuudessaan :)
kitinen: Aika jännä kun en ollut kuullutkaan mistään hyytymisonglemista vasta kuin täällä kommenttien puolella. : ) Tein vain kakkua onnellisen tietämättömänä. Mutta hyvin siis hyytyi kaikilta osin, aivan kun aina ennenkin. Kumma juttu!
Itse sain karvaasti kokea tuon ananaksen JA kiivin hyytymisongelman. :) Tein polttarijuhliin ananasjuustokakun, joka ei kymmenestä täytteeseen käytetystä liivatelehdestä huolimatta hyytynyt juuri ollenkaan. Päälle tulleen liivatteen tilanne oli hieman parempi kunnes koristelin sen tuoreella ananaksella ja kiivillä! :D
Siis, TUOREENA Näissä hedelmissä (olikohan myös papaijassa?) on bromelainiini-entsyymiä (muistinkohan nimen nyt oikein?), joka estää liivatteen toiminnan, koska se hajottaa proteiineja, joihin liivatteen hyytyminen perustuu.
Keittämällä tuo entsyymi saadaan pois eikä purkkiananaksessa sitä enää ole. Mutta eipä se minusta ainakaan ole myöskään yhtä hyvää ku tuore. Täytyy siis lähteä taistoon entsyymejä vastaan ja yrittää joskus tehdä tuo kakku uudestaan.
Noh, kakku syötiin sitten kuitenkin kipoista hedelmärahka-tyyppisenä jälkkärinä, oli ihan hyvää. :P
Ajattelin kokeilla tätä lauantaina niin, että jätän ananasrenkaat pois (ja teen päälle uunissa kuivatetut ananaskukat). Kannattaako kiilteen aineksissa ottaa jotain huomioon silloin vai menenkö samoilla määrillä?
Kiitos ihanan inspiroivasta blogista! Tulin hakemaan sitruuna-juustokakun ohjetta ja nyt tekee mieli kokeilla kaikkia sitruunaleivonnaisia! :9
Anonyymi: Ohhoh, todella mielenkiintoinen ilmiö! Tosiaan purkkiananaksen kanssa ei tällaista ongelmaa tullut vastaan minulla. Tuoreesta ananaksesta tehty olisikin varmasti sata kertaa parempaa, mutta hyvä etten lähtenyt koittamaan. :D
La Jo: Voi pahus, kun vastaukseni tulee näin myöhässä!
Mutta tässä kiilteen määrä on sen verran runsas, että voit varmasti tehdä samalla määrällä. Riippuu tietysti vähän irtopohjavuokasi koosta, 20-senttisellä tulee ainakin reilu kiillekerros, 24-senttiselläkin varmasti ihan hyvä.
Ananaskukat kuulostavat hyviltä! Iloisia leipomushetkiä. : ))
Lähetä kommentti