Harrastan aika harvoin ihan perinteistä leipomista (korvapuusteja, kaurakeksejä, pannukakkua...), mutta näiden pullien perusteella pitäisi kyllä harrastaa enemmän! Vaikka onkin olemassa ties mitä kekseillä, kinuskilla ja sörsseleillä varustettuja herkkuja, yleensä yksinkertaisempi on parasta.
Itse vihaan pullan vaivaamista, ja kahvikehrissä on se hyvä puoli, ettei taikinaa tarvitse kuin pari kertaa pyöräyttää. Ohje on Kotilieden sivuilta.
Kahvikehrät (n. 20 kpl)
- Taikina:
150 g voita
6 dl vehnäjauhoja
50 g tuorehiivaa
0,8 dl kylmää maitoa
2 munaa
2 rkl sokeria
Täyte:
100 g voita
100 g (1,4 dl) tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
1 muna
raesokeria
Nypi kylmä voi ja jauhot keskenään murumaiseksi. Lisää sokeri. Murenna ja liota hiiva kylmään nesteeseen ja kaada seos jauhojen joukkoon. Lisää munat taikinaan yksi kerrallaan ja samalla sekoitellen. Vaivaa taikinasta kiinteä mötti, enempää ei tarvitse. Kauli kohottamaton taikina reilusti jauhotetulla leivonta-alustalla suorakulmion muotoiseksi, alle sentin paksuiseksi levyksi. Sekoita voi, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään, käytä tarvittaessa sähkövatkainta saadaksesi pehmeää tahnaa. Levitä täyte taikinan päälle ja kääri taikina pituussuunnassa rullalle. Leikkaa rullasta n. 20 kpl pullia, laita ne paperisiin vuokiin ja anna kohota huoneenlämmössä 1-2 tuntia. Voitele pulleiksi kohonneet kehrät munalla, ripottele päälle sokeri ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Vinkkejä:
-Paras jauho pullien leipomiseen on puolikarkea vehnäjauho.
-Jos pullia ei syödä parin päivän kuluessa, ne kannattaa ehdottomasti pakastaa.
10 kommenttia :
Kuulostaa mielenkiintoiselta tuo taikina.. Näitä pitää varmasti kokeilla!
Heps! Linkitin blogisi omalleni, sopiihan se?
Näitä tuli tehtyä koulussa, mutta miten tämäkin ohje on aivan unholaan jo jäänyt. Kiitos muistutuksesta ;-) (Linkitin blogisi:-))
Moi. teen noita ny just parhaillaan näytti niin herkuilta.. mut mua mietityttää toi hiiva ku eiks se tarvi kuitenkin lämpimän nesteen aktivoituakseen?.. no lämmitin ainaki omat maitoni ku oon niin jumiutunu siihen tietoon , syteen tai saveen tuola ne kohoilee parasta aikaa !!:)
OKEI kävin Suomen Hiivan sivuilla heheee ja niinhän se näyttää olevan mitä mietiskelin jo tos aiemmin et hiiva kylmään sotkettuna tarvii vaan pidemmän kohotus ajan, niinku täs ohjeessa onkin heh ei muuta..
Annika: Ei ole ihan perinteinen pullataikina, kannattaa kokeilla. : )
Kardemumma: Heips, ja sopii mitä mainioimmin!
Melody: Minä taas oon syönyt näitä pienenä äidin leipomina. : )
Anonyymi: Hih, kyllä kahteen kertaan mietitytti itseänikin tuo nesteen lämpötila, kun kaikkialla aina korostetaan että KÄDENLÄMPÖISEEN. Hyvinpä kohosivat kuitenkin!
Kiitos, pitääpä munkin testailla. Tosin kardemummaa vähän kaipaan reseptiin mutta se nyt on helppo heittää mukaan :)
Maidolla, ei sokeria: Itse asiassa alkuperäisessä ohjeessa on kardemumma, mutta itse en ole tottunut kardemummaan näissä pullissa. : )
Tein juuri pullat ja ovat nyt kohoamassa, maltan tuskin odottaa! :)
Anonyymi: Oi ihanaa! Nämä ovat kyllä niiin hyviä.
Lähetä kommentti