Syrnikit
- 250 g maitorahkaa
3 munaa
2 rkl sokeria
1 dl grahamjauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
voita paistamiseen
Vatkaa munat, rahka ja sokeri yhteen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne märkiin aineisiin. Anna taikinan kohota jonkin aikaa. Kuumenna valurautainen lettupannu ja lisää jokaiseen koloseen nokare voita.
Kun pannu on kuumennut tipauta koloihin maltillinen määrä taikinaa, paista kullanruskeiksi.
Tarjoa esimerkiksi hillon, hunajan tai vaahterasiirapin kanssa.
Vinkkejä:
-Ainakin minulla letut paistuivat huimaa vauhtia (yksi satsi melkein paloikin!). En tiedä, oliko valurautapannuni hieman liian kuumennut, vai käyttäyvätkö syrnikit näin, mutta olkaa varovaisia.
3 kommenttia :
Mäkin oon todellinen jämähtäjä: viimeset pari vuotta oon joka arkiaamu syönyt aamiaiseksi joko munakokkelia tai purkillisen rahkaa. Eikä kyllästymistä siinnä näköpiirissä!
Muistelisin, että nuo letut tosiaan olivat ripeitä kärähtämään! Meinas käydä ohrasesti parin letun kera.
Tosi hyviä smetanan kanssa! Yummy!
Näitä on pitänyt jo pitemmän aikaa pitänyt tehdä. Aina vain jäänyt jostain kumman syystä.
Pinttyneitä tapoja täälläkin havaittavissa.
Lähetä kommentti