Lumikakkuset (n. 20 kpl)
- 100 g tummaa suklaata (70%)
60 g voita
1 1/2 dl fariinisokeria
1 muna
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl kardemummaa
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakoajauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1/4 dl maitoa
Lisäksi:
sokeria
tomusokeria
Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään. Vatkaa pehmeä voi fariinisokerin kanssa kuohkeaksi, lisää muna, vaniljasokeri, kardemumma ja hieman jäähtynyt suklaa, vatkaa tasaiseksi.
Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Kaada maito sokeri-munaseokseen ja siivilöi joukkoon jauhoseos, kääntele tiiviiksi taikinaksi. Ota taikina kulhosta, painele se jauhojen avulla noin kolmen sentin paksuiseksi pötköksi ja laita kylmään jäähtymään.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikina parin tunnin kuluttua kylmästä ja leikkaa se kahteenkymmeneen samankokoiseen palaan. Pyörittele palat kämmenten välissä palloiksi, litistä hieman. Kaada yhteen astiaan sokeria, toiseen tomusokeria, ja pyörittele pallot ensin tavallisessa sokerissa, sitten tomusokerissa. Paista uunissa noin 14 minuutin ajan, tai kunnes keksit ovat kunnolla halkeilleet.
Vinkkejä:
-Mielestäni näihin sopisi paremmin kuin hyvin mintun maku, ja voitkin sekoittaa joukkoon pari tippaa piparminttuaromia ennen kuin lisäät jauhot taikinaan.
3 kommenttia :
Hih, näyttää ihan pieniltä ruisleipäsiltä :) kuulostaa ihanilta, pakko kokeilla näitä joskus.
Lähetä kommentti