Amarettokakku
- 200 g voita
2 1/2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 dl mantelilikööriä
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota vanhanaikainen, suurehko kakkumuotti.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmennyt voi sokerin ja perunajauhojen kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi likööri ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan, tai kunnes kakkuun työnnetty puutikku tulee puhtaana pois kakusta.
Vinkkejä:
-Alkosta saa juuri sopivan kokoisia minipulloja Disaronno-nimistä likööriä
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti