sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Amarettokakku

Olin tällä viikolla vanhempien luona pienissä leivontatalkoissa, ja leivoimme pipareiden, karpalokeksien ja saaristolaisleivän lisäksi kuivakakun. Tämä kakku sopii jouluun aivan yhtä hyvin kuin maustekakkukin, ja rakenne on ilmeisesti perunajauhojen ansiosta ihanan ilmava.

Amarettokakku

    200 g voita
    2 1/2 dl sokeria
    2 dl perunajauhoja
    3 munaa
    1 1/2 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    1/2 dl mantelilikööriä


Ota voi ajoissa huoneenlämpöön. Voitele ja korppujauhota vanhanaikainen, suurehko kakkumuotti.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota pehmennyt voi sokerin ja perunajauhojen kanssa vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää lopuksi likööri ja kaada taikina vuokaan. Paista uunissa n. 45 minuutin ajan, tai kunnes kakkuun työnnetty puutikku tulee puhtaana pois kakusta.

Vinkkejä:
-Alkosta saa juuri sopivan kokoisia minipulloja Disaronno-nimistä likööriä

Ei kommentteja :