torstai 18. marraskuuta 2010

Saltimbocca kalkkunasta

En ole läheskään yhtä innokas laittamaan ruokaa kuin leipomaan enkä inspiroidu mistään vaikeista tai liian hienoista ruoka-asioista. Siksi innostun yleensä todella arkisista ohjeista, joita löytyy pahimmassa tapauksessa Pirkka-lehdestä. Tähän ohjeeseen sain idean juurikin Pirkan reseptilehtisestä.

Saltimbocca kalkkunasta

    4 kalkkunan fileetä
    suolaa
    mustapippuria
    8 siivua prosciuttoa
    1 ruukku tuoretta salviaa
    öljyä paistamiseen
    3 dl omenamehua/valkoviiniä
    1 rkl kanafondia


Mausta kalkkunan fileet mustapippurilla ja suolalla, asettele päälle kaksi prosciuttoa per filee, painele päälle vielä salvianlehtiä. Rullaa fileet ja paina cocktailtikulla läpi. Paista kalkkunarullat pannulla ruskeiksi kaikkialta ja kaada joukkoon valkoviini ja fondi, anna porista kannen alla noin vartin ajan. Tarjoile riisin tai kasvisten kanssa.

Vinkkejä:
-Voit vielä halutessasi saostaa keitinliemen vaikka Maizenalla, itse en kokenut tarpeelliseksi.

Ei kommentteja :