Italianpata (kasvisversio)
- öljyä paistamiseen
paprikajauhetta
cayennepippuria
valkosipulijauhetta
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl tummaa soijarouhetta
800 g (maustettua) tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyreetä
1 kasvisliemikuutio
200 g pätkittyä täysjyväspagettia / rakettispagettia
1 pss herne-maissi-paprikaa
suolaa
pippuria
Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää mausteet ja paista vähän aikaa. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli, kuullota parin minuutin ajan. Lisää pannulle turvottamaton soijarouhe ja perään vettä, desi kerrallaan, kunnes soijarouhe ei enää ime vettä itseensä. Lisää sitten tomaattimurska, tomaattipyree ja liemikuutio. Anna poreilla pienellä lämmöllä puolisen tuntia, lisää sitten joukkoon vielä pari desiä vettä spagetin kanssa, anna spagetin hautua pehmeäksi. Lisää lopuksi joukkoon herne-maissi-paprika ja lämmitä vielä hetken aikaa, lisää suola ja pippuri, tarkista maku.
Vinkkejä:
-Älä kuumenna mausteita liian kuumassa öljyssä, sillä ne palavat yllättävän nopeasti.
-Yrttimaustettu tomaattimurska sopii hyvin tähän ruokaan, mutta kunnon hifistelijä voi ostaa kokonaisia säilöttyjä tomaatteja. Niitä kannattaa hieman puuhaarukalla murskailla italianpadassa.
Toinen luottoherkku
1 kommentti :
Linkkasin raspberry swirl-juustokakun ohjeesi blogiini, haittaako? :>
Lähetä kommentti