sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Italianpata (kasvisversio)

Minun keittiöni kärsii syyslamaannuksesta, koska en ole pitkään aikaan kokeillut mitään uutta tai innostunut edes yrittämään. Meillä on syöty mm. uunijuureksia ja tätä Pippurimyllystä löytynyttä soijarouheitalianpataa, muutamaankin kertaan. Tämä vain valmistuu niin nopeasti, vähällä rahalla ja täyttää mahat pidemmäksikin aikaa. Kaunista tai inspiroivaa italianpata ei ole, mutta mikäli joku muukin elää hiljaista keittiöaikaa, tämä sentään pelastaa nälkäkuolemalta. Ohje on kai hieman muokkaantunut käytössäni.

Italianpata (kasvisversio)

    öljyä paistamiseen
    paprikajauhetta
    cayennepippuria
    valkosipulijauhetta
    2 sipulia
    2 valkosipulinkynttä
    2 dl tummaa soijarouhetta
    800 g (maustettua) tomaattimurskaa
    1 prk tomaattipyreetä
    1 kasvisliemikuutio
    200 g pätkittyä täysjyväspagettia / rakettispagettia
    1 pss herne-maissi-paprikaa
    suolaa
    pippuria


Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää mausteet ja paista vähän aikaa. Lisää silputtu sipuli ja valkosipuli, kuullota parin minuutin ajan. Lisää pannulle turvottamaton soijarouhe ja perään vettä, desi kerrallaan, kunnes soijarouhe ei enää ime vettä itseensä. Lisää sitten tomaattimurska, tomaattipyree ja liemikuutio. Anna poreilla pienellä lämmöllä puolisen tuntia, lisää sitten joukkoon vielä pari desiä vettä spagetin kanssa, anna spagetin hautua pehmeäksi. Lisää lopuksi joukkoon herne-maissi-paprika ja lämmitä vielä hetken aikaa, lisää suola ja pippuri, tarkista maku.

Vinkkejä:
-Älä kuumenna mausteita liian kuumassa öljyssä, sillä ne palavat yllättävän nopeasti.
-Yrttimaustettu tomaattimurska sopii hyvin tähän ruokaan, mutta kunnon hifistelijä voi ostaa kokonaisia säilöttyjä tomaatteja. Niitä kannattaa hieman puuhaarukalla murskailla italianpadassa.




Toinen luottoherkku

1 kommentti :

Alternative indian kirjoitti...

Linkkasin raspberry swirl-juustokakun ohjeesi blogiini, haittaako? :>