torstai 9. syyskuuta 2010

Whoopie pies

Ostin Stockmannilta hetken mielijohteesta Fluffia, eli eräänlaista vaahtokarkkimönjää. Kotona aloin miettiä, että mitäköhän teen tuolla tahmealla sokeri-ihanuudella, ja netistä löytyi sopivanlainen ohje. Whoopie pie on pieni ja pehmeä leivos, jonka keskellä on margariini-sokerivaahtoa, yleensä myös tuota vaahtokarkkitahnaakin. Ohje löytyi Fluffin omilta sivuilta, on muuten kauniit kotisivut...

Whoopie pies (12 kpl)

    Taikina:
    1 muna
    1/3 cup (0,8 dl) ruokaöljyä
    1 cup (2,4 dl) sokeria
    2 cups (4,8 dl) vehnäjauhoja
    1/3 cup kaakaojauhetta
    1 tl soodaa
    ripaus suolaa
    3/4 cup (1,8 dl) maitoa

    Täyte:
    100 g margariinia
    1 cup (2,4 dl) tomusokeria
    1 cup (1/2 purkkia) Marshmallow Fluffia


Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa keskenään muna ja ruokaöljy, vatkaa seuraavaksi joukkoon sokeri hiljalleen kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ensin osa jauhoseoksesta munavaahtoon, sitten osa maidosta, taas jauhoja, taas maitoa ja viimeiseksi loput jauhoista.
Tiputtele reiluja ruokalusikallisia leivinpaperille, jätä suuret kohoamisvarat (yhdelle pellilliselle 6 nokaretta). Paista uunissa 5 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
Pehmennä margariinia muutaman sekunnin ajan mikrossa, vatkaa sekaan loput aineet.
Lusikoi yhden leivospuoliskon päälle sopiva määrä täytettä, paina päälle toinen leivospuolisko.

Vinkkejä:
-Nätimmän näköisiä leivoksista saat, kun pursotat täytteen isolla pyöreäpäisellä tyllalla. Itse en edes harkinnut, kun näin millaista tahmeaa mössöä täyte oli.
-Jos haluat raikkaamman täytteen, käytä vaikka tuorejuustoa, tomusokeria ja sitruunamehua. Vatkaa sopivan paksuiseksi seokseksi ja täytä.



3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tuo Marshmallow Fluff on hyvää jääkaappikylmänä lusikkaan/haarukkaan otettuna. Se on odotettu karkkipäivän herkku lapsilla (ja aikuisilla :))

-Heidi

fernandes kirjoitti...

munanvalkuaisista, sokerista ja tilkasta vettä saa vesihauteessa sähkövatkaimella vatkaten ihan hurrrjan hyvän vaahtomössökän whooppareiden sisään. maustaa vielä vaniljalla nii nams!

anskusiili kirjoitti...

fernandes: Voi varmasti! : )