Whoopie pies (12 kpl)
- Taikina:
1 muna
1/3 cup (0,8 dl) ruokaöljyä
1 cup (2,4 dl) sokeria
2 cups (4,8 dl) vehnäjauhoja
1/3 cup kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
3/4 cup (1,8 dl) maitoa
Täyte:
100 g margariinia
1 cup (2,4 dl) tomusokeria
1 cup (1/2 purkkia) Marshmallow Fluffia
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Vatkaa keskenään muna ja ruokaöljy, vatkaa seuraavaksi joukkoon sokeri hiljalleen kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ensin osa jauhoseoksesta munavaahtoon, sitten osa maidosta, taas jauhoja, taas maitoa ja viimeiseksi loput jauhoista.
Tiputtele reiluja ruokalusikallisia leivinpaperille, jätä suuret kohoamisvarat (yhdelle pellilliselle 6 nokaretta). Paista uunissa 5 minuuttia. Anna leivosten jäähtyä ja valmista sillä aikaa täyte.
Pehmennä margariinia muutaman sekunnin ajan mikrossa, vatkaa sekaan loput aineet.
Lusikoi yhden leivospuoliskon päälle sopiva määrä täytettä, paina päälle toinen leivospuolisko.
Vinkkejä:
-Nätimmän näköisiä leivoksista saat, kun pursotat täytteen isolla pyöreäpäisellä tyllalla. Itse en edes harkinnut, kun näin millaista tahmeaa mössöä täyte oli.
-Jos haluat raikkaamman täytteen, käytä vaikka tuorejuustoa, tomusokeria ja sitruunamehua. Vatkaa sopivan paksuiseksi seokseksi ja täytä.
3 kommenttia :
Tuo Marshmallow Fluff on hyvää jääkaappikylmänä lusikkaan/haarukkaan otettuna. Se on odotettu karkkipäivän herkku lapsilla (ja aikuisilla :))
-Heidi
munanvalkuaisista, sokerista ja tilkasta vettä saa vesihauteessa sähkövatkaimella vatkaten ihan hurrrjan hyvän vaahtomössökän whooppareiden sisään. maustaa vielä vaniljalla nii nams!
fernandes: Voi varmasti! : )
Lähetä kommentti