Suklaavanukas (4 ISOA annosta, 6 järkevämmän kokoista)
- 1/4 cup (0,6 dl) maissitärkkelystä
1/2 cup (1,2 dl) sokeria
ripaus suolaa
3 cups (7,2 dl) maitoa
170 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 60-70 %)
Sekoita maissitärkkelys, sokeri ja suola keskenään teräskulhossa tai pienehkössä kattilassa. Kiehauta isommassa kattilassa vettä. Sekoita kylmä maito samalla vispaten maissitärkkelyksen kanssa ja nosta kulho kiehuvan veden päälle niin, että isompi kattila ja kulho/pienempi kattila ovat sisäkkäin. Anna seoksen valmista 15-20 minuuttia ja sekoittele aina välillä, ettei möykkyjä muodostu. Kun seos on paksuuntunut, lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele parin minuutin ajan niin, että vanukas on tasaista. Kaada (siivilän läpi) kulhoihin ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Vinkkejä:
-Älä pidä levyä liian kuumalla, ettei kattilaan muodostu liikaa höyryä.
-Voit testata, onko vanukas tarpeeksi paksua kastamalla siihen lusikan. Jos vanukas muodostaa lusikan "väärälle" puolelle kerroksen eikä valu pois, seos on varmasti tarpeeksi paksua.
-Joukkoon sopisi hyvin vaikka appelsiinin raastettu kuori tai tilkka appelsiinilikööriä.
3 kommenttia :
Vaikuttaa aikas makealta :P Mutta juuri sopivat pienet annokset jos tekee tuon 6 verran :)
Käyppäs katsomassa blogissani sielä on sinulle jotain.
Nam, tämä vanukas näyttää todella hyvältä! Kokeilen tätä kyllä mahdollisimman pian, sen verran herkulliselta vaikuttaa. :D
Marjis: Oli kyllä niillä rajoilla, ettei ollut liian... suklaamakeaa. Ehkä se appelsiini auttaisi hieman. : )
Maakarileipuri: Tämä oli ainakin juuri sellaista, kuin itse salaa toivoin!
Lähetä kommentti