Valkosipulileipäset
- Taikina:
vajaa 2 cups (n. 4 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
100 g margariinia
1 cup (2,4 dl) maitoa
1 cup (2,4 dl) juustorastetta
Päälle:
25 g margariinia
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl persiljasilppua
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Rakenteen tulee olla murumaista ja tasaista. Lisää seuraavaksi juustoraaste ja maito, vaivaa kiinteäksi.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi, leikkaa keksimuotilla tai lasilla paloja ja aseta leivinpaperille odottamaan.
Sulata päälle tuleva margariini mikrossa valkosipulijauheen ja persiljasilpun kanssa, sivele pullasudilla leipästen päälle. Paista uunissa 10-15 minuutin ajan, kunnes leipäset ovat vaaleanruskeita ja kohonneita.
Vinkkejä:
-Mielestäni nämä ovat niitä ruokia, jotka kuuluisi leipoa voihin - tee siis niin jos vain raaskit.
-Tähän sopii jonkinlainen keskivahva juusto (mielestäni esim. Emmental), joka antaa makua taikinalle. Mozzarellaraaste ei ole tähän se paras vaihtoehto.
2 kommenttia :
Heip! Ohje kuulostaa todella hyvältä, mutta kuinkahan monta leipästä tuosta määrästä taikinaa suunnilleen sait?
Heip vain! : ) Riippuu siitä, minkä kokoista muottia käyttää, mutta itselläni näitä taisi tulla n. 20 kappaletta, mahtuivat yhdelle pellille.
Lähetä kommentti