torstai 4. maaliskuuta 2010

Karpalo-kaurakeksit

Näitä olemme itse leiponeet yleensä joulun aikaan, mutta kyllä nämä maistuvat ihan talvellakin (sitä kun on meidän kaikkien iloksi vielä kovasti jäljellä). Suunnitteilla on kyllä tehdä vielä jotakin Espanjan inspiroimana, mutta kunhan nyt päästään tähän arkeen kiinni.

Karpalo-kaurakeksit

    Kauraseos:
    3 rkl voita
    2 dl kaurahiutaleita
    3 rkl sokeria

    Taikina:
    200 g voita/margariinia
    1 1/2 dl tomusokeria
    1 tl vaniljasokeria
    1 kananmuna
    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    1/2 tl leivinjauhetta
    2 rkl maitoa

    100 g kuivattuja karpaloita


Valmista kauraseos sulattamalla voi pannulla, lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes seos on saanut kauniin ruskean värin. Kaada lautaselle jäähtymään.
Valmista taikina vatkaamalla huoneenlämpöinen margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita tasaisesti taikinaan, lisää joukkoon myös maito ja 1/3 kauraseoksesta ja puolet kuivatuista karpaloista. Sekoita loput kauraseoksesta ja karpaloista keskenään lautasella.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta noin ruokalusikan kokoisia palloja, pyörittele kaura-karpaloseoksessa ja aseta leivinpaperille, paina hieman kasaan. Paista keksejä uunissa toiseksi alimmaisella tasolla n. 15 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Voit käyttää karpaloiden sijasta vaikka rusinoita tai kuivattuja aprikooseja, joita voit pilkkoa saksilla pienemmiksi.
-Saat kekseihin lisää makeutta lisäämällä taikinaan loppuvaiheessa 1/2-1 dl valkosuklaarouhetta.

Ei kommentteja :