Karpalo-kaurakeksit
- Kauraseos:
3 rkl voita
2 dl kaurahiutaleita
3 rkl sokeria
Taikina:
200 g voita/margariinia
1 1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
100 g kuivattuja karpaloita
Valmista kauraseos sulattamalla voi pannulla, lisää sokeri ja kaurahiutaleet ja paista miedolla lämmöllä, kunnes seos on saanut kauniin ruskean värin. Kaada lautaselle jäähtymään.
Valmista taikina vatkaamalla huoneenlämpöinen margariini, tomusokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita tasaisesti taikinaan, lisää joukkoon myös maito ja 1/3 kauraseoksesta ja puolet kuivatuista karpaloista. Sekoita loput kauraseoksesta ja karpaloista keskenään lautasella.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Ota taikinasta noin ruokalusikan kokoisia palloja, pyörittele kaura-karpaloseoksessa ja aseta leivinpaperille, paina hieman kasaan. Paista keksejä uunissa toiseksi alimmaisella tasolla n. 15 minuutin ajan.
Vinkkejä:
-Voit käyttää karpaloiden sijasta vaikka rusinoita tai kuivattuja aprikooseja, joita voit pilkkoa saksilla pienemmiksi.
-Saat kekseihin lisää makeutta lisäämällä taikinaan loppuvaiheessa 1/2-1 dl valkosuklaarouhetta.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti