keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Mustikkapaistos

Elän nyt keskellä muuttolaatikkoja ja sanomalehtipaperia, ja myös suurin osa keittiötavaroistani on jo kääritty ja pakattu. Kiirettä kyllä piisaa, mutta mikäpä pelastaisi keskiviikkoillan niin kuin itse tehdyt leipomukset? Päädyin klassiseen mustikkapaistokseen, koska välineistä tähän ei tarvita muuta kuin lusikkaa, mitä tahansa kulhoa ja uunivuokaa.

Mustikkapaistos

    400 g mustikoita
    2 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    2 dl kaurahiutaleita
    1 1/2 dl sokeria
    1 muna
    120 g margariinia

    2 dl Flora vanillaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele esimerkiksi lasagnevuoka tai muu uuninkestävä astia. Kaada mustikat pohjalle, ripottele päälle halutessasi hieman sokeria.
Sulata mikrossa margariini ja anna hieman jäähtyä. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, lisää kaurahiutaleet ja sokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon muna ja hieman jäähtynyt margariini, ripottele seos mustikoiden päälle.
Paista uunin alatasolla puolisen tuntia, anna jäähtyä hieman ennen tarjamista.
Vaahdota paistoksen jäähtyessä Flora vanilla tukevaksi vaahdoksi, tarjoa paistoksen kanssa.

Vinkkejä:
-Saat taikinapäälliseen hieman makua, jos lisäät joukkoon esimerkiksi kanelia tai muskottipähkinää.



3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Myös pieni määrä maustepippuria sopii mustikkapiirasten mausteeksi :)

Tsemppiä muuttoon, siinä riittää aina urakkaa!

anskusiili kirjoitti...

hannn, onpas jännä! Pitää kokeilla kyllä ensi kerralla. : ) Kiitoksia, ei ole muuttaminen tällaisen järjestyshullun lempipuuhaa...

Emily kirjoitti...

Minä olen tehnyt tätä samaa paistosta,mutta omenoista:)
Hyvältä näyttää tuo sinunkin paistos!
Pitääpä joskus kokeilla sitäkin:D