Herkkusienikeitto
- 2 rasiaa herkkusieniä
1 sipuli
nokare margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
mustapippuria
suolaa
valkosipulijauhetta
1 dl ruokakermaa
tuoretta persiljaa
Harjaa sienet tai huuhdo nopeasti vedellä, kuivaa heti kastelemisen jälkeen. Pilko sienet ja silppua sipuli pieneksi. Kuumenna margariini kattilassa, lisää sienet ja sipuli. Kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Kaada sekaan vesi, kasvisfondi ja kiehauta. Keitä n. 10 minuutin ajan.
Lisää sekaan ruokakerma ja tarkista maku, lisää mausteet makusi mukaan. Koristele keitto tuoreella persiljalla.
Vinkkejä:
-Jos käytät kuohukermaa, keitto saa erityisen pehmeän maun. Kuohukerman voi myös vatkata kevyesti ennen keittoon lisäämistä.
-Sieniä ei turhaan tarvitse pilkkoa kauhean pieniksi, ne kutistuvat kuitenkin nestettä menettäessään.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti