Äidin metsäsienirisotto (4 suurta annosta)
- 100 g voita
1 sipuli
1 tlk (n. 300g) säilöttyjä metsäsieniä (tuoreetkin käyvät)
500 g arborio-riisiä
1 1/2 dl valkoviiniä
12 dl kiehuvaa kanalientä (itse käytän kasvislientä mieluummin)
1/2 tl sahramia
40 g parmesaania (+ vähän lisää pöytään tarjolle)
suolaa
mustapippuria
Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kana-/kasvisfondi. Pidä levyä lämmöllä koko ajan. Sulata pannulla puolet voista ja silppua sipuli hyvin pieneksi. Kuullota pannulla miedolla lämmöllä ja lisää joukkoon riisi sekä (valutetut) sienet. Sekoita joukkoon valkoviini ja kauhallinen lientä, sekoittele kunnes neste on imeytynyt. Jatka samaa kauhallinen-pari kerrallaan kunnes riisi on kypsää. Lisää sahrami noin puolessa välissä. Mausta valmis risotto suolalla ja mustapippurilla, sekoita joukkoon loput voista ja parmesaani. Raasta pieneen kulhoon vielä vähän parmesaania pöytään tarjolle.
Vinkkejä:
-Jos et halua ostaa kokonaista valkoviinipulloa, voit korvata valkoviinin sitruunan mehulla. Purista puolikkaan sitruunan mehu kulhoon ja lisää vettä niin, että nesteen määrä on se 1 1/2 desiä.
-Tuo vesimäärä ei ole mikään vakio. Itsekin jouduin lisäämään vielä pari desiä, ennen kuin riisi oli täysin pehmeää. Tarkkaile siis riisin kypsyyttä ja lisää vettä sen mukaan.
Niin fiineiksi emme ole alkaneet, ettemmekö edelleenkin nauttisi Pepsiä ruoan kanssa...
3 kommenttia :
oi että näyttää hyvältä, pakko kokeilla!
Kannattaa!
Hmm..risotossahan ei ole tarkoituskaan saada riisiä "täysin pehmeäksi". Saa siis tuntua hieman hampaissa ;)
Lähetä kommentti