maanantai 4. tammikuuta 2010

Browniet

Nyt se on tapahtunut, minä todellakin epäonnistuin ehkä maailman helpoimmassa leipomistehtävässä - brownie-leivosten tekemisessä! Yritin vähän liikaa soveltaa Nigellan jauhottomien brownieiden kanssa, ja roskiinhan koko satsi päätyi. Tänään otin härkää sarvista ja tein oikein maistuvia leivoksia. Ohje on osittain otettu bakebakebake-sivuilta.

Browniet (n. 12 kpl)

    100 g tummaa suklaata (kaakaota väh. 70 %)
    150 g margariinia
    3 munaa
    reilu 1 dl sokeria
    2 dl jauhoja
    2-3 rkl kaakaojauhetta (ei kaakaojuomajauhetta)
    1 tl leivinjauhetta
    n. 50 g valkosuklaata
    n. 50 g mantelirouhetta


Sulata suklaa ja margariini kattilassa hyvin pienellä lämmöllä tasaiseksi, ota sitten pois levyltä jäähtymään. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada hieman jäähtynyt suklaaseos munavaahtoon vähän kerrallaan, samalla sekoittaen.
Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään, siivilöi vaahdon sekaan ja kääntele. Rouhi valkosuklaa.
Kaada puolet taikinasta neliövuokaan (koko esim. 18 cm X 22 cm), ripottele päälle mantelit ja valkosuklaa. Kaada päälle loput taikinasta ja siloita pinta.
Paista uunissa n. 25 minuutin ajan, leikkaa paloiksi hieman jäähtyneenä ja tarjoile esimerkiksi jäätelön kanssa.

Vinkkejä:
-Jos pidät hieman kosteammasta browniesta, paista vain 20 minuutin ajan, sillä itselläni 25 minuutissa leivos tuli kyllä täysin kypsäksi.
-Voit käyttää mantelin ja valkosuklaan sijasta muitakin pähkinöitä, kuten pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä. Älä kuitenkaan arkaile pähkinöiden käyttöä, ne kuuluvat amerikkalaisiin brownie-leivoksiin!

Ei kommentteja :