Pestolla höystetty sosekeitto
- 1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 suurta porkkanaa
öljyä paistamiseen
2 rkl tomaattipyreetä
1 kesäkurpitsa
5 tomaattia
vettä
mustapippuria
suolaa
1 tlk vaaleita papuja
1/2 dl vihreää pestoa
Pilko sipuli ja valkosipuli, kuori porkkana ja kuutoi pienehköksi. Kuumenna kattilassa öljy, lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja tomaattipyree. Paista muutaman minuutin ajan.
Halkaise kesäkurpitsa, poista siemenet, ja kuutoi pieneksi. Poista tomaattien kannat ja pienennä. Lisää kattilaan kesäkurpitsa, tomaatit ja kaada vettä päälle, kunnes vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Kokeile porkkanoiden kypsyyttä, ja jos ne ovat pehmeitä, lisää maustee, huuhdotut pavut ja pesto. Soseuta ja tarkista maku.
Vinkkejä:
-Pestoa saa myös vegaanisena, löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta.
1 kommentti :
Mun teki tänään todella pitkästä aikaa mieli ihan tavallista ruisleipää :D .
Ja kiitoksia keittovinkistä, mulla onkin yksi yksinäinen pestopurkki kaapissa odottamassa :) !
Lähetä kommentti