tiistai 29. joulukuuta 2009

Pestolla höystetty sosekeitto

Joulun jälkeen minulle tuli kummallisia tuntemuksia ruokakaupassa: kävelin sipsi- ja karkkihyllyjen ohi yökötellen ja ostin sen sijaan viinirypäleitä ja jogurttia. Jouluähky on siis koettu, eikä hetkeenkään tee mieli mitään raskasta tai rasvaista. Tässä teillekin siis yksi kinkunsulatteluresepti!

Pestolla höystetty sosekeitto

    1 sipuli
    2 valkosipulinkynttä
    2 suurta porkkanaa
    öljyä paistamiseen
    2 rkl tomaattipyreetä
    1 kesäkurpitsa
    5 tomaattia
    vettä
    mustapippuria
    suolaa
    1 tlk vaaleita papuja
    1/2 dl vihreää pestoa


Pilko sipuli ja valkosipuli, kuori porkkana ja kuutoi pienehköksi. Kuumenna kattilassa öljy, lisää sipuli, valkosipuli, porkkana ja tomaattipyree. Paista muutaman minuutin ajan.
Halkaise kesäkurpitsa, poista siemenet, ja kuutoi pieneksi. Poista tomaattien kannat ja pienennä. Lisää kattilaan kesäkurpitsa, tomaatit ja kaada vettä päälle, kunnes vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua 10-15 minuuttia.
Kokeile porkkanoiden kypsyyttä, ja jos ne ovat pehmeitä, lisää maustee, huuhdotut pavut ja pesto. Soseuta ja tarkista maku.

Vinkkejä:
-Pestoa saa myös vegaanisena, löytyy esimerkiksi Ruohonjuuresta.

1 kommentti :

p kirjoitti...

Mun teki tänään todella pitkästä aikaa mieli ihan tavallista ruisleipää :D .

Ja kiitoksia keittovinkistä, mulla onkin yksi yksinäinen pestopurkki kaapissa odottamassa :) !