maanantai 2. marraskuuta 2009

Vaahterasiirappi-pekaanipähkinämuffinit

Löysin Trendistä ohjeen muffineille, joissa ei käytetä ollenkaan sokeria, vaan makeuttajina käytetään banaania ja vaahterasiirappia, joka on luonnollinen makeuttaja banaanin tavoin. Kiitos taas Eevalle ihanasta reseptistä!

Vaahterasiirappi-pekaanipähkinämuffinit

    2 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl kaurahiutaleita
    1 tl kanelia
    1/2 tl inkivääriä
    2 tl leivinjauhetta
    ripaus suolaa
    1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä
    1/2 dl vaahterasiirappia
    1/2 dl maitoa
    1 kypsä banaani
    1 muna
    1/2 dl rypsiöljyä


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Rouhi pekaanipähkinät pienemmiksi ja sekoita melkein kaikki pähkinät kuivien aineiden kanssa. Muussaa banaani haarukalla ja sekoita se toisessa kulhossa maidon, munan, vaahterasiirapin ja öljyn kanssa. Yhdistä kuivat aineet märkiin ja sekoita nopeasti yhteen. Annostele seos kuusikoloiseen muffinivuokaan (käytä koloissa paperisia muffinivuokia) ja ripottele loput pähkinät muffinien päälle.
Paista uunissa n. 15-20 minuuttia.

Vinkkejä:
-Voit myös annostella taikinan 12-koloiseen muffinivuokaan, jolloin arviolta kaksi kolosta jää tyhjäksi. Älä laita vuokaa uuniin ennen kuin olet laittanut tyhjiin kolosiin esimerkiksi paperitet vuoat, sillä vuoan pinnoitus voi mennä muuten pilalle.
-Muffinit ovat vähän vaaleampia kuin sokeriin leivotut, joten varo paistamasta liikaa.


Minä käytin hasselpähkinöitä, koska niitä sattui löytymään kaapista, mutta luulen pekaanipähkinöiden toimivan tässä parhaiten.

2 kommenttia :

eeva kirjoitti...

Oi, mahtavaa että ohje pääsi heti jatkamaan eloaan ruokablogistanissa! :)

tärpätti kirjoitti...

herkullisen näköisiä