maanantai 9. marraskuuta 2009

Suklaiset maapähkinävoitaskut

Ostin vihdoinkin cup-mittalusikat, joita piti päästä heti amerikkalaisen reseptin kanssa testailemaan. Löysin ihanasta paikasta reseptin, johon päädyin järkyttävässä makeanhimossani. Makeanhimo taltutettu.

Suklaiset maapähkinävoitaskut

    Suklaataikina:
    1/2 cup (1,2 dl) öljyä
    1 cup (2,4 dl) sokeria
    1/4 cup (0,6 dl) vaahterasiirappia
    3 rkl maitoa
    1 tl vaniljasokeria
    1 1/2 cup (3,6 dl) vehnäjauhoja
    1/3 cup (0,8 dl) kaakaojauhetta
    1/2 tl soodaa
    1/4 tl suolaa

    Maapähkinävoitäyte:
    3/4 cup (1,8 dl) maapähkinävoita (natural salted)
    2/3 cup (1,7 dl) tomusokeria
    2-3 rkl maitoa
    1 tl vaniljasokeria


Sekoita keskenään suklaataikinan öljy, sokeri, vaahterasiirappi ja maito. Yhdistä kuivat aineet (vaniljasokeri, vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda, suola) ja lisää märkiin aineisiin. Sekoita kosteaksi taikinaksi ja laita kylmään odottamaan.
Valmista täyte yhdistämällä kaikki aineet, sekoita tehosekoittimella. Jos taikina on rakeista, lisää maitoa ja jos liian löysää, lisää tomusokeria.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Ota suklaataikina kylmästä. Muotoile maapähkinätäytteestä n. 24 pientä palleroa kämmenten välissä. Ota suklaataikinasta reilu ruokalusikallinen taikinaa, pyörittele palloksi ja litistä sormien välissä levyksi. Ota yksi maapähkinävoipallo ja taittele suklaataikinalevy pallon ympärille, pyörittele vielä kämmenten välissä tasaiseksi keksipalloksi. Tee 24 keksiä, paina niitä halutessasi hieman kasaan ja paista leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä n. 10 minuutin ajan.
Anna keksien jäähtyä uunista tultua viitisen minuuttia, ja kun keksit ovat hieman kovettuneet, ota ne ritilälle jäähtymään lopullisesti.

Vinkkejä:
-Saat näistä vegaanisia kun käytät maidon sijasta soijamaitoa ja käytät rypsiöljyä/Keijun tummansinistä margariinia. Margariinia tarvitset n. 100 grammaa.
-Älä asettele taikinapalloja liian lähekkäin uuninpellille, koska ne leviävät uunissa kovasti.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

moi!

mistä löysit cup-mittalusikat? :) olen etsinyt jo pidemmän aikaa cup-mittaa...

suvi

Anonyymi kirjoitti...

...innostuin niin noista cup-mittalusikoista, että unohtui kysyä kävisikö tähän reseptiin myös urtekramin maapähkinävoi(http://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/4521/Urtekram-Maapahkinavoi), joka sisältää pelkästään pähkinöitä ja merisuolaa?

herkullisen näköinen kuva muuten :)

suvi

anskusiili kirjoitti...

suvi, löysin omat Cuisipron lusikkani Stockalta. (http://www.cuisipro.com/site/eng/product_detail.aspx?category_id=category_004&subcategory_id=subcategory_035&product_id=prod_0077)

Ja tuo Utekramin pähkinävoi käy mainiosti, meinasin sitä itsekin ensin ostaa. : ) Tuossa Skippy-maapähkinävoissakin on maapähkinävoin ja suolan lisäksi vain vähän sokeria ja jotakin emulgointiainetta.