lauantai 3. lokakuuta 2009

Vegaaniset suklaa-appelsiinimuffinit

Istumme iltaa ystävien kanssa lauantaina ja joukkoomme kuuluu yksi vegaani, joten nyt oli korkea aika kokeilla vegaanista leipomista. Muffinit vaikuttivat varmalta valinnalta ja kelpaavat varmasti myös sekasyöjillekin, ainakin omasta mielestäni nämä olivat kauhean meheviä. Ohjeen löysin kivasta Tofu For Two -blogista.

Vegaaniset suklaa-appelsiinimuffinit (12 kpl)

    4 dl vehnäjauhoja
    1 dl kaakaojauhetta
    2 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    1/2 tl soodaa
    1 dl (n. 85 g) margariinia sulatettuna
    1 1/2 dl sokeria
    2 dl (makeutettua) soijamaitoa
    2 dl maustamatonta soijajogurttia
    100 g tummaa suklaata
    1 appelsiini
    2 1/2 rkl appelsiinilikööriä
    1 1/2 tl vaniljasokeria

    1 1/2 dl suklaapaloja


Sulata suklaa ja sekoita keskenään kuivista aineista vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, suola ja sooda. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita suklaaseen sulatettu margariini, sokeri, soijamaito, soijajogurtti, appelsiinin raastettu kuori, likööri ja vaniljasokeri.
Yhdistä kuivat aineet ja märkä taikina, sekoita tasaiseksi ja lisää suklaapalat.
Laita 12-koloiseen muffinivuokaan 12 paperista vuokaa, jaa seos vuokiin. Paista uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.

Vinkkejä:
-Ainakin Keijun tummansininen margariini (rasiassa) on vegaanista ja suurin osa tummasta suklaasta ei sisällä eläinperäisiä tuotteita (poikkeuksena ainakin Fazerin tumma suklaa). Itse käytin Pandaa.
-Voit korvata appelsiiniliköörin appelsiinista puristetulla mehulla.
-Testaa muffinien kypsyyttä puutikulla: jos keskelle painettuun tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat valmiita.
-Jos haluat muffineihin lisää näyttävyyttä, sulata vajaa 100 g suklaata vesihauteessa ja valuta lusikalla suklaaviiruja jäähtyneiden muffinien päälle. Laita muffinit koristeluoperaation ajaksi vaikka leivinpaperin päälle.



7 kommenttia :

Elina kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Vegaanisia muffineja on tosi vaikea saada epäonnistumaan.

Anni kirjoitti...

Onpa kauniita muffinsseja! Kivaa että resepti toimi sullakin.

anskusiili kirjoitti...

Elina, hyvä siis että valitsin helpon tien näin alkuun. : )

Anni, voi toimi totisesti, kiitos paljon ohjeesta. Näitä kaikki maistajat ylistivät!

Anonyymi kirjoitti...

miten saat muffinssit tuollalailla kukkuralle? :) minulla jää ihan lättänöiksi, ja jos laitan enenmmän taikinaa vuokiin, vuoat leviää, joten taikinaa on pitkin peltiä! haluan kans tämmösiä ihania muffinsseja!

anskusiili kirjoitti...

Hei anonyymi! Veikkaisin, että käytät paperisia vuokia, mikä ei sinällään ole väärin, mutta ne tulisi vielä laittaa muffinivuoan sisälle. Paperiset vuoat yksinään leviävät juuri kuvaamallasi tavalla, koska mikään ei pidä niitä muodossa. Olen täällä (http://lunnileipoo.blogspot.com/2008/11/marianne-muffinit.html) havainnollistanut asiaa, toivottavasti oli apua. : )

Jenna kirjoitti...

kiitos! löysinkin juuri tuon kohdan sen jälkeen kun olin kirjoittanut tuon kysymyksen. :) olen aina ihmetellyt että miten ihmiset saa niistä niin hyvän näköisiä, mutta nytpähän tiedän! :) olen kipeenä kotona, joten käskin äitin mennä ostamaan minulle sellaisen muffinivuoan :) heh. ehkä vois leipoa juuri niitä marianne muffineita huomenna vaikka :) kuullostivat herkullisilta :)

Anonyymi kirjoitti...

Oisko mahollista korvata appelsiini kokonaan poois vaikka suklaalla?