tiistai 20. lokakuuta 2009

Peruna-kukkakaalicurry

Tykkään kauheasti intialaisesta ruoasta, mutten ole todellakaan mikään asiantuntija. Nyt kun mietin asiaa tarkemmin, en ole koskaan edes syönyt intialaisessa ravintolassa, joten omat kokkailuni on ainoa kokemukseni asiasta. Älkää asiantuntijat saako harmaita hiuksia kun kerron, että tykkään syödä currya riisin kanssa! Yleensä kukkakaalicurrya syödään käsittääkseni sellaisenaan tai liharuoan kylkiäisenä.

Peruna-kukkakaalicurry

    1 kukkakaali
    4 perunaa
    1 sipuli
    1 tl kurkumaa
    1 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
    1 tl kokonaista jeeraa
    2 rkl öljyä
    1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
    1 rkl chilitahnaa
    suolaa


Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Anna jäähtyä.
Pilko sipulit ja nypi kukkakaali pienehköiksi kukinnoiksi, murskaa myös korianterinsiemenet veitsenterällä. Kuumenna pannulla öljy ja lisää murskatut korianterinsiemenet, jeera ja kurkuma. Anna mausteiden ruskistua miedolla lämmöllä mutta älä polta! Lisää sipulit ja kukkakaali, ruskista.
Lisää kookosmaito ja chilitahna ja anna poreilla kannen alla kunnes kukkakaali on kypsää.
Leikkaa jäähtyneet perunat sopivan kokoisiksi paloiksi ja lisää curryn sekaan. Anna poreilla vielä hetken ja nauti sellaisenaan tai vaikka kanan kanssa.

Vinkkejä:
-Jos haluat currysta ruokaisampaa, voit lisätä joukkoon vaikka broilerin fileesuikaleita kukkakaalien ja sipulien kanssa samaan aikaan.
-Mausteiden kanssa ei tarvitse olla niin tarkka. Voit käyttää muitakin mausteita, kuten currya (kas kummaa), paprikajauhetta ja inkivääriä.




Kuva vielä korianterinsiemenistä, että on helpompi paikantaa kaupan maustehyllyltä.


Jeeraa

Ei kommentteja :