torstai 15. lokakuuta 2009

Banoffeekakku

Kokeilin nyt vihdoinkin banoffeen valmistamista, se on ollut aikeissani jo ennätyksellisen pitkään. Itse kakkuhan valmistuu todella helposti (ja maistuu ehkä maailman ihanimmalle) eikä edes uunia tarvita, mutta aivan syyttä tuon kondensoidun maidon keittäminen (kokonaiset kolme tuntia) on jotenkin epäilyttänyt. Jos joku ei vielä tiennyt, kondensoitu maito muuttuu keitettäessä makeaksi toffeeksi.

Banoffeekakku

    Pohja:
    300 g Digestivejä
    100 g margariinia

    Täyte:
    3 banaania
    1 tlk kondensoitua maitoa
    2 dl kuohukermaa
    1 rkl kaakaojauhetta


Poista maitotölkistä etiketit ja laita kattilaan. Täytä kattila vedellä niin, että tölkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kolmisen tuntia.
Valmista sillä aikaa pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla margariini. Yhdistä keksimurska sulaan margariiniin ja painele n. 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita jääkaappiin odottamaan.
Kun kolme tuntia on kulunut, kaada vesi kattilasta ja avaa tölkki varovaisesti pannulaput käsissä.
Pilko banaanit reiluiksi paloiksi ja asettele pohjan päälle. Kaada päälle tölkin sisältö ja laita jääkaappiin taas odottamaan.
Vaahdota kermavaahto ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku vielä kaakaojauheella.

Vinkkejä:
-Kondensoitua maitoahan saa siis etnisistä kaupoista, mutta löysin oman tölkkini Stockmannilta soijajuomien luota.
-Maitoa keittäessä kannattaa välillä tarkistaa, ettei vettä ole haihtunut liikaa pois.
-Itse tykkään käyttää Digestive-pohjaisten kakkujen vuoan pohjalla leivinpaperia, koska kakun leikkaaminen saattaa olla joskus hermojaraastavaa.

1 kommentti :

Elina kirjoitti...

Ostin Portugalin-matkalta tölkin kondensoitua soijamaitoa juuri tällaisten reseptien toivossa! Tätä täytynee testata.