Banoffeekakku
- Pohja:
300 g Digestivejä
100 g margariinia
Täyte:
3 banaania
1 tlk kondensoitua maitoa
2 dl kuohukermaa
1 rkl kaakaojauhetta
Poista maitotölkistä etiketit ja laita kattilaan. Täytä kattila vedellä niin, että tölkki peittyy. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla kolmisen tuntia.
Valmista sillä aikaa pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla margariini. Yhdistä keksimurska sulaan margariiniin ja painele n. 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Laita jääkaappiin odottamaan.
Kun kolme tuntia on kulunut, kaada vesi kattilasta ja avaa tölkki varovaisesti pannulaput käsissä.
Pilko banaanit reiluiksi paloiksi ja asettele pohjan päälle. Kaada päälle tölkin sisältö ja laita jääkaappiin taas odottamaan.
Vaahdota kermavaahto ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Koristele kakku vielä kaakaojauheella.
Vinkkejä:
-Kondensoitua maitoahan saa siis etnisistä kaupoista, mutta löysin oman tölkkini Stockmannilta soijajuomien luota.
-Maitoa keittäessä kannattaa välillä tarkistaa, ettei vettä ole haihtunut liikaa pois.
-Itse tykkään käyttää Digestive-pohjaisten kakkujen vuoan pohjalla leivinpaperia, koska kakun leikkaaminen saattaa olla joskus hermojaraastavaa.
1 kommentti :
Ostin Portugalin-matkalta tölkin kondensoitua soijamaitoa juuri tällaisten reseptien toivossa! Tätä täytynee testata.
Lähetä kommentti