tiistai 27. lokakuuta 2009

Kreikkalainen makkarapaistos

Sain äidiltä paketillisen grillimakkaraa, joka nyt ei suoranaisesti kuulu jääkaappivarustukseeni noin muuten. Piti siis kehitellä jotakin vähän muuta kuin niitä kouluajoilta tuttuja juustolla kuorrutettuja uunimakkaroita. Sain Ruokamaailman sivuilta tähän idean, kun oma pää oli nyt niin virittäytynyt uunimakkara-ajoille.

Kreikkalainen makkarapaistos

    1 pkt makkaraa
    2 rkl tomaattipyreetä
    2 sipulia
    2 valkosipulinkynttä
    200 g fetajuustoa
    1 tlk kokonaisia luomutomaatteja (tomaattimurskakin käy - pitkin hampain)
    1 tomaatti
    n. 10 kpl kalamata-oliiveja
    mustapippuria
    basilikaa
    oreganoa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Paloittele makkara viipaleiksi, silppua sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna.
Levittele tomaattipyree uunivuoan pohjalle ja pyörittele makkarat sekä sipulit pyreessä. Murenna päälle fetajuusto ja kaada tomaattitölkin sisältö päälle, pienennä tomaatteja hieman haarukalla. Viipaloi tomaatti ouhesti päälle, lisää mausteet ja paista uunissa n. 20 minuutin ajan. Tarjoile vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkkejä:
-Voit tehdä ruoasta italialaistyyppisen vaihtamalla fetan mozzarellaan ja käyttämällä oliivien sijasta vaikkapa pinjansiemeniä.

3 kommenttia:

marke kirjoitti...

Tästä minäkin pitäisin=)

Anonyymi kirjoitti...

Mainio arkiruokarepesti, kiitos! Toimi mainiosti myös couscousin kaverina.

anskusiili kirjoitti...

Couscous toimii kyllä varmasti, paremmin kuin perunamuusi. : )