Kreikkalainen makkarapaistos
- 1 pkt makkaraa
2 rkl tomaattipyreetä
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
200 g fetajuustoa
1 tlk kokonaisia luomutomaatteja (tomaattimurskakin käy - pitkin hampain)
1 tomaatti
n. 10 kpl kalamata-oliiveja
mustapippuria
basilikaa
oreganoa
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Paloittele makkara viipaleiksi, silppua sipuli, murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna.
Levittele tomaattipyree uunivuoan pohjalle ja pyörittele makkarat sekä sipulit pyreessä. Murenna päälle fetajuusto ja kaada tomaattitölkin sisältö päälle, pienennä tomaatteja hieman haarukalla. Viipaloi tomaatti ouhesti päälle, lisää mausteet ja paista uunissa n. 20 minuutin ajan. Tarjoile vaikka perunamuusin kanssa.
Vinkkejä:
-Voit tehdä ruoasta italialaistyyppisen vaihtamalla fetan mozzarellaan ja käyttämällä oliivien sijasta vaikkapa pinjansiemeniä.
3 kommenttia :
Tästä minäkin pitäisin=)
Mainio arkiruokarepesti, kiitos! Toimi mainiosti myös couscousin kaverina.
Couscous toimii kyllä varmasti, paremmin kuin perunamuusi. : )
Lähetä kommentti