tiistai 8. syyskuuta 2009

Omenapiirakka 2

Sain kotopuolesta taas omenoita enkä ajatellut kaikkia syöttää kanille, joten oli aika tehdä taas uudenlaista omenapiirakkaa. Mielestäni sellainen american pie -tyyppinen on parasta, mutta pitää välillä kokeilla muutakin! Itse kammoksun sellaista uunipellille tehtyä taikinamöttiä, jonka päällä killuu kirpeitä omenalohkoja, joten tässä tulee vähän toisenlainen piirakka. Ohje Fazerin sivuilta, joskin hieman muuteltuna ja selvennettynä.

Omenapiirakka 2

    Täyte:
    5 isoa omenaa (n. 600 g)
    5 rkl sokeria
    1 tl kanelia

    Pohja:
    120 g margariinia
    1 1/2 dl sokeria
    vajaa 3 dl vehnäjauhoja
    1 muna
    1 tl leivinjauhetta


Ota margariini huoneenlämpöön.
Kuori omenat ja pilko pieneksi. Laita kattilaan ja lisää sokeri, keitä noin kymmenisen minuuttia välillä sekoitellen. Soseuta sauvasekoittimella tai haarukalla, lisää kaneli.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Nypi margariiniin sokeri ja vehnäjauhot, ota kolmasosa taikinasta talteen päälle ripoteltavaksi.
Lisää isompaan taikinamäärään kananmuna ja leivinjauhe, painele taikina voidellun vuoan pohjalle.
Kaada omenasose päälle ja ripottele vielä 1/3 taikinasta pinnalle, paista 20-25 minuuttia. Tarjoile hieman jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa.

Vinkkejä:
-Alkuperäisessä ohjeessa ei mainita, minkälaiseen vuokaan piirakka pitäisi tehdä, ja itse tein sen pieneen (halkaisijaltaan 15 cm) vuokaan. Voit kuitenkin ihan hyvin tehdä piirakan tavallisen kokoiseen (halkaisija n. 23 cm)
-Itse halusin jostakin syystä painella taikinan vuoan reunoillekin enkä pelkästään pohjalle, ja tämä on toinen vaihtoehto.
-En tiedä teinkö jonkinlaisen mittausvirheen, mutta kananmunan lisäämisen jälkeen taikina tuntui aivan mahdottoman märältä. Jos sinulle käy samoin, lisää huoletta vielä jauhoja, kunnes taikinaa voi jotenkin jo käsitellä.



9 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Tästä omenapiirakasta tuli aivan ihanan makuista :) Meillä on joka paikka täynnä omenoita ja varsinkin omenasosetta, joten tähän piirakkaan meni mukavasti sitä. Huomasin saman kuin sinäkin, että jauhoja joutui lisäämään melkein pari desiä, jotta taikinaa pystyi käsittelemään, alkuperäisessä ohjeessa lienee joku fiba..
Huomenna tehdäänkin sitten bruchettoja Lunnin ohjeen mukaan :)
Iloista ja värikästä syksyä!

T: Suvi

Anonyymi kirjoitti...

Oho, äskeiseen tekstiin tuli pieni kirjoitusvirhe, eli siis bruschettoja tarkoitin :D
ps. ymmärsinkö oikein, että sinulla on oma kani? kuulostaa suloiselta <3 olisi kiva nähdä joskus hänestä kuvia. kanit ovat aivan ihania eläimiä :)

-Suvi, taas :)

anskusiili kirjoitti...

Suvi, vastaukseni tulee nyt pienellä viiveellä, anteeksi hajamielisyyteni! : )

Ihana kuulla, että joku kokeilee ohjeita! Jännä tuo omenapiirakka, en tainnutkaan tehdä mittavirhettä jos sinullekin kävi sama juttu taikinan kanssa.

Kyllä, täällä asustaa Urho-kani, joka on omistajansa lailla kova herkuttelemaan. Joskus varmasti eksyy kuva pikkuisesta tännekin sivustolle. : ))

Unknown kirjoitti...

Hei,
elämäni paras omenapiirakka!!
Tuhannet kiitokset ohjeesta. Olen tehnyt ohjeen omenasosetta valmiiksi
pakkaseen niin on talvella nopea pyöräyttää piirakka:)

anskusiili kirjoitti...

Eeva, tämä ohje kyllä yllätti minutkin positiivisesti! : ) Hyvä vinkki tuo pakastaminen.

Anonyymi kirjoitti...

NAM! Oli kyllä parasta omenapiirakkaa, mitä ollaan syöty!

Kiitos reseptistä.

t. m & i

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi yllä: Kiva kuulla, itsekin tykkään tällaisista murupäällysteisistä piirakoista kauheasti. : )

Anonyymi kirjoitti...

Google toi tänne ja testasin ohjeen. Tosi hyvää on. Itse lisäsin tosin ainakin desin kaurahiutaleita ja vähensin sokeria, niin tuli just täydellistä!

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Kiva kuulla! Tämä olikin muistaakseni hyvin makeaa.. Sokerin määrää voikin onneksi melkein aina säädellä oman maun mukaan. : )