perjantai 21. elokuuta 2009

Blondiet


Minun tekee nykyään aina mieli jotakin makeaa teekupposen kanssa, ja löysinkin vähän aikaa sitten ihanan blogin ja sen mukana reseptin, jota piti päästä testaamaan. Blondiet ovat siis brownie-tyylisiä leivoksia, joissa ei käytetä suklaata. Muokkasin ohjetta hieman omiin tarpeisiini sopivaksi, ja nämä maistuvat todella hyvin omenateen kanssa.

Blondiet

    55 g margariinia
    330 g fariinisokeria
    2 munaa
    2 tl vaniljasokeria
    n. 2 dl jauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    ripaus suolaa
    1 pss Omar-karkkeja


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Pehmennä margariinia hieman mikrossa ja vatkaa se sitten fariinisokerin kanssa tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon munat, yksi kerrallaan ja samalla vatkaten.
Sekoita vaniljasokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita jauhot vähän kerrallaan fariinisokeriseokseen samalla vatkaten. Kääntele lopuksi vielä omarit joukkoon ja kaada voideltuun vuokaan. Paista uunissa 25-30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Käytin itse vuokaa, joka on mitoiltaan 22 cm x 34 cm, ja leivoksista tuli ihan sopivia. Voit käyttää myös pienempää vuokaa, jolloin blondieista tulee paksumpia, mutta tuota omaani suurempaa vuokaa en kuitenkaan suosittele.
-Testaa kypsyttä painamalla puutikku keskelle leivosta - jos tikkuun ei tartu taikinaa, voit ottaa vuoan uunista.
-Itse ehkä puolittaisin Omar-karkit, koska isot palaset vaikeuttavat leikkaamista hieman. Samalla voisin vinkata, että leivonnaiset kannattaa leikata paloihin, kun ne ovat vielä lämpöisiä. Älä kuitenkaan yritä nostaa vielä pehmeitä ruutuja vuoasta, ne hajoavat helposti.

Ei kommentteja :