Vesimelonisorbetti
- 1 kg vesimelonia
1-2 dl sokeria
1 dl vettä
1 limetin mehu
2 munanvalkuaista
Pilko vesimeloni pienehköksi ja poista siemenet. Sekoita ensin 2/3 vesimelonista tehosekoittimessa tasaiseksi ja murskaa erillisessä kuhlossa 1/3 vesimelonista haarukalla. Sekoita keskenään.
Kuumenna kattilassa sokeri, vesi ja limetin mehu, pidä miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan. Kun sokeri on sulanut, kaada se vesimelonien joukkoon ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi. Sekoittele muutamia kertoja haarukalla.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vesimelonien joukkoon, ei tarvitse olla turhan varovainen. Anna jähmettyä vielä tunnin ajan, sekoita puolessa välissä kerran.
Vinkkejä:
-Itselläni ei ole tehosekoitinta, joten käytin sauvasekoitinta (hyvin toimi). Hermostuin vesimelonien murskaamiseen, heitin haarukan pois ja soseutin kaiken sauvasekoittimella. Tulos oli tälläkin tavalla aivan mainio.
-Voit koristella sorbettiannokset mintunlehdillä.
-Lisäksi vielä pieni lohdutuksen sana: vaikka sorbetti alussa näyttääkin epäilyttävältä vesilillulta, joka ei tunnu kohmettuvan sitten millään, siitä tulee mainiota valkuaisvaahdon ja viimeisen jäädytystunnin aikana.
2 kommenttia :
Pitääpä joskus testata. Näyttää tosi ihanalta!
kuulostaa loistavalta ja mulla sattuu vielä olemaan vesimeloniakin jääkaapissa!
Lähetä kommentti