maanantai 29. kesäkuuta 2009

Italiansalaatti

Olen nyt selvästikin viehtynyt ruokaisiin salaatteihin. Jostakin syystä vihaan kaupan italiansalaattia (ne käsittämättömät kinkkusiipaleet ja liiallinen määrä valkoista mömmöä), mutta päätin silti kokeilla Ruokamaailman ohjetta hieman mukaillen. Luonnollisesti jätin kinkun pois, mutta sinun ei tarvitse!

Italiansalaatti

    Salaatti:
    3 dl keittämätöntä makaronia
    2 porkkanaa
    1 omena
    2 maustekurkkua
    1/2-1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
    100-200 g pakasteherneitä

    Kastike:
    1 dl kevytmajoneesia
    2-3 rkl sinappia
    mustapippuria


Keitä makaronit ja porkkanat kuorineen kypsäksi eri kattiloissa. Anna jäähtyä.
Kuori jäähtyneet porkkanat ja omena, pilko pienehköksi. Pilko myös maustekurkku ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sekoita kaikki aineet lopuksi sekaisin kulhossa. Anna makujen tekeytyä jääkaapissa ja nauti.

Vinkkejä:
-Porkkanat kypsyvät koosta riippuen 15-30 minuutissa. Voit kokeilla kypsyyttä haarukalla, mutta porkkanoiden ei tarvitse olla aivan haperoita, vaan hieman kiinteitä.
-Dijon-sinappi antaa mukavaa potkua muuten aika laimean makuiselle salaatille.
-Esimerkiksi X-tra kevytmajoneesi on vegaanista.

Ei kommentteja :