Uuniperunat ja tonnikala-avokadotäyte
- 8 rosamunda-perunaa
Täyte:
1 avokado
1 prk vaaleaa tonnikalaa
1/2 prk raejuustoa
1 pieni sipuli
suolaa
mustapippuria
tuoreita yrttejä (esim. basilika, timjami)
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Pese ja harjaa perunat hyvin, kuivaa. Viillä ristiviilto keskelle ja pistele vielä pari kertaa haarukalla, kääri jokainen peruna omaan foliopalaan. Kypsennä uunissa n. tunnin verran.
Valmista kypsymistä odotellessa täyte. Halkaise avokado pituussuunnassa ja poista kivi. Kaavi pehmeä sisus pois ja muussaa haarukalla. Sekoita joukkoon tonnikala, raejuusto, pilkottu sipuli ja mausteet. Laita kylmään odottamaan.
Anna perunoiden hieman jäähtyä, avaa ristiviillot puristamalla perunoita reunoilta, lusikoi sisään täytettä ja nauti!
Vinkkejä:
-Voit testata avokadon kypsyyttä painamalla kapeaa päätä. Jos se antaa periksi, avokado on kypsä. Kypsät myös erottuvat vaaleista raaoista yksilöistä helposti.
-Jätä huoletta tonnikala pois, jos haluat kasvisversion. Voit korvata sen vaikka paprikalla.
3 kommenttia :
Mullon usein samanlaisia mielitekoja ihan väärinä vuodenaikoina! Tämä täyte kuulostaa tosi hyvälle, pitää muistaa seuraavan kerran kun tekee uunipottuja.
Valkosuklaa kekseistä tuli oikein herkkuja! Annoin toisen pellillisen olla vahingossa hieman liian kauan uunissa, joten niistä tuli hieman kovia. Onnekseni kovatkin olivat oikein hyviä! :)
Tänään teen broilerivuokaa ja tulen kertomaan vielä kokemuksi sen suhteen. En ole ennen laittanutkaan broileria vuokaan :)
Mä en ole koskaan ollut mitenkään erityisen koukussa uuniperunoihin, mutta toissakesänä kaverini oli kesätöissä Moskovassa ja kävin siellä! Linda maistatti mulle paikallisia pottuja ja sydämeni jäi Moskovaan! Ne oli TÄYDELLISIÄ!! ;)
Lähetä kommentti