keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Mansikkatorttu

Tätä samaista torttua söimme lapsena ja vähän isompanakin joka ikinen kesä ainakin pariin kertaan! Ohje on siis äidiltä, mutta hän ei muistanut alkuperää sen tarkemmin, niin vanha resepti on kyseessä.
Maailman parhaimman mansikkatortun tästä tekevät kolme asiaa: uskomattoman rapea pohja, ihana vaniljatäyte ja tuoreet mansikat, joita ei pilata uunissa.

Mansikkatorttu

    Pohja:
    150 g margariinia
    3/4 dl sokeria
    1 muna
    2 1/2 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl perunajauhoja
    1/2 tl leivinjauhetta

    Täyte:
    3 dl maitoa
    1 muna
    1/2 dl sokeria
    1 rkl perunajauhoja
    1 rkl vaniljasokeria

    Päälle:
    n. 1 l mansikoita


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vatkaa hieman pehmennyt margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, sekoita joukkoon muna samalla vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää margariinivaahtoon.
Voitele piirakkavuoka ja painele taikina reunoja möyten vuokaan. Paista uunissa n. 20 minuuttia.
Valmista täyte kaatamalla kattilaan kaikki aineet vaniljasokeria lukuun ottamatta. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen ja lopeta kun kastike on sakeutunut kiisselimäiseksi. Anna vähän jäähtyä ja sekoita joukkoon vaniljasokeri.
Kaada täyte jäähtyneen piirakkataikinan päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Vinkkejä:
-Painele taikinaan haarukalla reikiä ennen kuin laitat sen uuniin, ettei pohja nouse muodottomaksi uunissa. Itse kehitin myös alumiinifoliosta sellaisen renkulan, joka asetin taikinan päälle pitämään sen muotoa kasassa.
-Täytettä valmistaessa parasta olisi käyttää paksupohjaista tefal-kattilaa, mutta onnistut myös tavallisellakin kattilalla, jos sekoitat koko ajan etkä pidä levyä liian kuumalla.
-Säilytä torttua jääkaapissa mutta lisää mansikat vasta ennen tarjoamista.




Pahoittelen tortun ulkonäköä, en ole koskaan ollut kauhean etevä koristeluasioissa. Laitan mansikatkin aina samalla lailla!


Tältä täyte näyttääpi valmiina, ei se ole mitään järin paksua.

Ei kommentteja :