Valkosuklaa-hasselpähkinäkeksit
- 200 g margariinia
2 dl sokeria
1 1/2 dl fariinisokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
130 g valkosuklaata
50-100 g hasselpähkinöitä
Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa tai pehmennä sitä hieman mikrossa.
Vaahdota margariini, sokeri ja fariinisokeri pehmeäksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten.
Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe, vaivaa tiiviiksi massaksi.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen, rouhi sillä aikaa valkosuklaa ja hasselpähkinä isohkoiksi paloiksi (mielestäni hasselpähkinät ovat sopivia puolikkaina), sekoita taikinaan.
Pyörittele taikinasta kämmenten välissä palloja, litistä leivinpaperille. Jätä tilaa keksien väliin, sillä ne kohoavat uunissa.
Paista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia, keksien paksuudesta riippuen. Tarjoa jäähtyneinä.
Vinkkejä:
-Pese käsiä välillä kylmällä vedellä, ja taikinapallojen pyörittely sujuu huomattavasti helpommin.
-Voit korvata pähkinät vaikka tummalla suklaalla.
4 kommenttia :
Ooh nam! Haluan ehdottomasti kokeilla näitä mahd. pian, mutta millä tavalla voisin korvata reseptistä kananmunan? Jotta allerginen kaverikin voisi maistaa :-D Kiitos jo etukäteen!
Soijajauhoilla olen itse joskus leiponut, näin luki netissä: "1 rkl soijajauhoa ja 1 - 2 rkl lämmintä vettä sekoitetaan ja annetaan levätä noin 5 minuuttia. Vastaa yhtä kananmunaa." Soijajauhoja saa isommista ruokakaupoista, yleensä luontaistuotepuolelta. : ) Toivottavasti tulee hyvää!
Nianore: En oikeastaan tiedä, olenko itsekään löytänyt tämäntyylisistä kekseistä sitä täydellistä reseptiä. Tällä (http://lunnileipoo.blogspot.com/2010/05/taydelliset-suklaahippukeksit.html) ohjeella pääsin aika lähelle omaa mieltymystäni! Voi kiva kuitenkin jos ohje oli mieleen. : )
Lähetä kommentti