Mustikka-vaahterasiirappijuustokakku
Pohja:
90 g (n. 7 kpl) Digestive-keksejä
45 g margariinia
Täyte:
400 g Philadephia-tuorejuustoa
1 dl vaaterasiirappia
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja
3 munaa
100 g mustikoita
Murskaa Digestivet ja sekoita hieman pehmenneen margariinin kanssa. Painele mahdollisimman pienen (halkaisijaltaan n. 20 cm) vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, vaahterasiirappi, sokerit ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Vatkaa (käsinvatkaus riittää) munat joukkoon yksi kerrallaan. Ripottele mustikat joukkoon ja kääntele varovaisesti niin, että mustikoista irtoaa hieman väriä.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa n. tunnin ajan.
Vinkkejä:
-Testaa kakun kypsyyttä tikulla (paina keskelle puutikku, jos taikinaa ei jää tikkuun, kakku on valmis) tai arvoi silmällä. Valmis kakku on kultainen pinnalta, sen reunat ovat hieman kohonneet ja mahdollisesti revenneet. Kakku ei hölly kauheasti heilutellessa.
-Jos käytät isompaa vuokaa, voit helposti melkein tuplata pohjan määrät ja lisätä taikinaan yhden munan ja yhden paketin tuorejuustoa. Maista tällöin, onko vaahterasiirappia riittävästi.
9 kommenttia :
oijj, nää sun reseptit kuulostaa niin namnam. ajattelin kokeilla noita alla olevia keksejä, kunhan kerkeän. :)
Voi kokeile ihmeessä. : ))
hei!
olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutta vasta nyt saan kommentoitua. olen aivan hurmaantunut sun resepteihisi & erityisesti kuviisi. kuvat on kuin keittokirjoista! mutta tää blogi on vielä parempi kun keittokirjat, koska olet pistänyt reseptien perään kullanarvoisia vinkkejä, jotka perustuvat omiin kokemuksiin ohjeista, niistä on ollut usein suurta apua. kiitos siis inspiroivasta blogista ja toivottavasti jatkat vielä pitkään (tai julkaiset oman keittokirjan!) :)
Suvi: Voi ihana kommentti kerrassaan. <3 Ehkä joskus kirjoitan kirjan ja sinä voit sitten olla ainoa onnellinen, joka sen tohtii ostaa! Mukava kuulla, että joku tykkää, sillä tämän väsääminen on maailman kivointa.
kuulostaapa ihanalta! pitää varmaan joskus kokeilla:)
Tää oli ihan jäätävän hyvää....
Ja koko sun blogis on aivan loistava. Meinaan, käytän tätä ns. keittokirjanani :D
Jenni: Kannatan!
Anna: On kyllä minun uusi juustokakkusuosikkini. : ) Ihana kuulla, toivottavasti tämä nyt vähän laajenisi hiljalleen, että keittokirjassa olisi vähän enemmän valinnan varaa!
Voi juma ku näyttää hyvältä! Saanhan linkittää sut?
Tää kuulostaa ja näyttää ihanalta! ja blogisi on muutenkin vallan hurmaava :) etenkin kun tuo valokuvaus ja valokuvat kiehtoo itseä.
Lähetä kommentti