Vadelma-mansikkapiirakka
- Pohja:
75 g margariinia
3 1/2 dl jauhoja
1/2 dl mantelimassaa
1 rkl sokeria
1 muna
loraus vettä
Täyte:
200 g mansikoita
100 g vadelmia
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
1 limetin mehu
Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomisoperaatiota.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Nypi pehmennyt margariini jauhojen ja sokerin kanssa tasaiseksi, lisää kananmuna ja tarvittaessa loraus vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin/kulhon reunoille.
Painele taikina hyvin voideltuun piirakkavuokaan ja laita kylmään odottamaan.
Sekoita sokeri tuorejuustoon, lisää kananmuna, perunajauhot ja limetin mehu.
Ripottele jäiset marjat kakkupohjalle ja kaada päälle tuorejuustoseos. Paista uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoile jäähdytettynä.
Vinkkejä:
-Piirakka on parasta seuraavana päivänä, kun se on saanut olla yön yli jääkaapissa.
-Kirpeähkön piirakan seuraksi sopii mainiosti vaahtoutuva vaniljakastike.
-Voit vaihdella marjatäytteitä, kunhan lopullinen määrä on n. 300 grammaa.
Uuniin lähdössä
1 kommentti :
nam kun näyttää herkulliselta!
ida
Lähetä kommentti