tiistai 14. huhtikuuta 2009

Parmesankuorrutettu kana

Löysin kivan reseptin taas englanninkielisestä livejournal-yhteisöstä (bakebakebake) ja päätin heti testata. Kaiken kruunasi Lidlin kana-alennus!
Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty japanilaisia panko-leivitysjauhoja, jotka ovat korppujauhoja karkeampia ja tekevät leivitteestä kovin rapean! Itse laitoin nettikaupasta tilaukseen pankoa, sillä sitä ei tavallisista kaupoista saa. Nyt kokeilin korppujauhoilla, mutta ensi kerralla käytän ehdottomasti pankoa!

Parmesankuorrutettu kana (neljälle)

    4 kanan rintafileetä

    Kulho 1:
    4 rkl oliiviöljyä
    2 valkosipulinkynttä

    Kulho 2:
    1 dl korppujauhoja
    1 dl parmesanjuustoa raastettuna
    mustapippuria
    suolaa
    oreganoa/kuivattua basilikaa


Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Kaada ensimmäiseen kulhoon oliiviöljy ja sekoita joukkoon murskatut valkosipulinkynnet.
Sekoita toisessa kulhossa aineet keskenään tasaisesti.
Kasta kanapalat ensin öljykulhoon ja sen jälkeen korppujauhokulhoon, painele leivitys kanan pintaan.
Aseta leivitetyt kanat uunivuokaan ja ripottele päälle vielä yli jäänyt korppujauhoseos, paista uunissa n. 30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Voit vaihtaa korppujahoseoksen mausteita makusi mukaan.
-Testaa kanan kypsyys viiltämällä paksuinta filettä - jos se on sisältä valkoista, kana on valmista.

Ei kommentteja :