maanantai 6. huhtikuuta 2009

Chorizopasta

Viikonloppuna minun teki mieli saada jotakin täyttävää ja voimakkaan makuista, niinpä ostin alennuksesta chorizomakkaraa. Varoitus: tällä ohjeella ruokaa tulee aika kauhea määrä, itse olen nyt kolme päivää syönyt samaista pastaa.

Chorizopastaa (iso annos)

    Kastike:
    300 g chorizoa (tai muuta raakamakkaraa)
    öljyä paistamiseen
    1 sipuli
    2 valkosipulinkynttä
    1 paprika
    200 g herkkusieniä
    400 g tomaattimurskaa
    1/2 pss pakastepinaattia
    suolaa
    pippuria
    1 dl parmesanraastetta

    n. 200 g (täysjyvä)pennepastaa


Pilko pieneksi sipuli ja valkosipulit, suikaloi paprika ja viipaloi harjatut herkusienet.
Viipaloi chorizot ohuiksi, paista öljyssä muutaman minuutin ajan. Ota pois pannulta ja laita lautaselle.
Paista kasviksia pannulla kunnes paprikat ovat pehmenneet ja vaihtaneet väriä vaaleammaksi. Lisää joukkoon esiruskistetut makkarat, pinaatti ja tomaattimurska (sekä halutessasi hieman vettä, mikäli kastike vaikuttaa tönköltä). Anna kiehahtaa ja mausta. Lisää parmesanraaste ja anna hautua.
Keitä pennepasta ja sekoita kastike kypsän, valutetun pastan joukkoon.

Vinkkejä:
-Omat chorizoni eivät olleet kauhean tulisia, joten mieli teki kauheasti lisätä chiliä. Mikäli kaipaat itsekin tulisuutta, tee samoin!
-Parmesanin voi korvata muullakin juustolla tai jättää kokonaan pois.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Oon niin kiitollinen, että jaksat kirjotella näitä kokkailuja tänne. :) Toivottavasti jaksat jatkossakin jakaa tietämystäsi ja ihania ruokaohjeitasi!

Huomenna kokeilen spagettikastiketta soijarouheesta. Enkä malta odottaa ;D

With love, Anonyymi :D

anskusiili kirjoitti...

Jee, kiva kuulla! : )) Jatkan kirjoittelua satavarmasti vielä kauan, eroon minusta ja kehitelmistäni ei pääse.